Yoga pentru ochi: câteva exerciții simple pentru relaxarea ochilor

Yoga pentru ochi: câteva exerciții simple pentru relaxarea ochilor

Mulți oameni observă că, sub influența stresului sever, vederea lor se deteriorează semnificativ. Din păcate, aceasta nu este o iluzie. Ca urmare a stresului, mușchii ochilor încep să se strângă incorect. Atunci ne putem gândi că vedem pete în fața ochilor noștri. Când suntem obosiți și stresați, imaginea pe care o vedem devine, de asemenea, neclară sau chiar complet neclară. Totul datorită rigidizării mușchilor globului ocular.

Pentru a preveni agravarea vederii, trebuie să vă asigurați că le relaxați corect. Yoga oculară se bazează pe această presupunere. Medicul oftalmolog care a dezvoltat exercițiile oculare a fost convins că tensiunea mușchilor globului ocular este principalul factor în dezvoltarea defectelor oculare. Potrivit omului de știință, practica sistematică de yoga oculară este capabilă să prevină dezvoltarea modificărilor care au avut loc și, în unele cazuri, chiar să le corecteze.

Efectuarea de exerciții de relaxare în timpul zilei este o soluție excelentă pentru persoanele care petrec mult timp în fața computerului sau a televizorului. Doar câteva minute de antrenament vă vor permite să vă relaxați și, cel mai important, să vă odihniți  ochii obosiți.

Yoga pentru ochi este una dintre puținele metode care ajută la corectarea defectelor vizuale într-un mod neinvaziv. Efectuarea de exerciții relaxante pentru ochi este foarte simplă și deloc obositoare. Prin urmare, chiar și vârstnicii le pot face față.

Deoarece yoga oculară este capabilă să corecteze deficiențele de vedere, ar trebui să fie practicată de persoanele care ar dori să înceapă să vadă mai bine fără ochelari. Desigur, când antrenamentele încep să funcționeze, nu putem opri purtarea ochelarilor fără a consulta un medic, deoarece acest lucru ar putea duce la deteriorarea vederii din nou.

Specialiștii  consideră că exercițiile de relaxare pot ajuta la corectarea miopiei, hipermetropiei, strabismului și astigmatismului. Trebuie menționat faptul că yoga pentru ochi este o soluție bună nu numai pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească vederea, ci și pentru cei care doresc să prevină deteriorarea acesteia.

Efectuarea de exerciții va funcționa pentru persoanele care lucrează la computer sau cu iluminare slabă. Ochii tăi obosesc când te uiți la monitor. Apoi pot exista tensiuni periculoase sau rigidizarea mușchilor globului ocular. Ochii se odihnesc repede în timpul sesiunilor de yoga. Prin urmare, exercițiul sistematic al exercițiului reduce riscul de defecte.

Yoga pentru ochi este un set de exerciții care pot stimula mușchii acestui organ și pot avea un efect pozitiv asupra vederii tale. Conform Healthline, yoga poate ajuta ochii să se concentreze și să amelioreze unele simptome de oboseală. Cu toate acestea, nu va îmbunătăți sau vindeca boli precum astigmatismul sau hipermetropia.

 Ochii au mușchi

Ochii nu sunt doar organe senzoriale vitale. Ei sunt, de asemenea, una dintre părțile corpului cu cea mai mare alimentare cu sânge. Fiecare ochi are șase mușchi și înregistrează aproximativ 10 milioane de informații pe secundă, pe care le transmit apoi creierului.

 De ce să-ți antrenezi ochii?

 Mai mulți mușchi mici din spatele globului ocular ajută la direcționarea ochiului în toate direcțiile. Antrenarea acestor mușchi are efecte pozitive.

 Un impact asupra activității cerebrale

Yoga pentru ochi te poate ajuta să simți că vezi mai bine deoarece te face mai atent la ceea ce privești.

 Concentrare

 Un studiu din 2013 pe 60 de participanți, citat de publicația de specialitate, a notat că exercițiile pentru ochi au ajutat grupul de studiu să identifice mai repede ceea ce priveau.

Un exercițiu important pentru cei care lucrează la calculator sau poartă ochelari

 Yoga pentru ochi poate reduce simptomele, în special la cei care trebuie să lucreze ore întregi la un ecran sau folosesc ochelari. Timpul petrecut în fața ecranului poate reduce capacitatea de mișcare a ochilor, în timp ce cei care poartă ochelari dezvoltă o tendință de vedere tunel.

 Suprastimularea

O altă problemă este suprastimularea, care poate provoca dureri de cap, probleme de memorie sau amețeli după un timp. Yoga pentru ochi poate oferi ușurare acestor simptome.

 Ajutor pentru afecțiuni cronice

 Exercițiile țintite pot ameliora simptomele afecțiunilor cronice legate de accidente vasculare cerebrale, contuzii, boala Parkinson, COVID de lungă durată sau tulburări de stres posttraumatic.

 Exerciții de practicat zilnic

 Toată lumea poate practica zilnic exercițiile pentru ochi – sau yoga pentru ochi – pentru a reduce durerea sau a antrena mușchii oculari fără unelte speciale.

 Un ghid

 Universitatea Germană de Sport din Köln a publicat un ghid pentru relaxarea și antrenarea ochilor, prevenirea pierderii vederii și îmbunătățirea sănătății. Iată câteva exerciții.

 Închide ochii

 Un exercițiu simplu, dar foarte eficient pentru relaxarea ochilor este să-i închizi. Acoperă ochii închiși cu mâna sau alt obiect până când nu mai vezi niciun flicker de culoare, ci doar negru.

 Respiră profund

 Respiră adânc și așteaptă aproximativ două minute înainte de a deschide ochii. Poți să-ți încălzești mâinile frecându-le pentru a-ți relaxa ochii.

 Masează orbitele ochilor

 Cu vârful degetelor, masează capătul osos al orbitei oculare. Începe de la nas și masează în sus până ajungi la sprânceană și tâmplă. Acest exercițiu ar trebui să dureze cel puțin 20-30 de secunde pentru ca ochii obosiți să-și recapete forța.

 Relaxarea ochilor

 Stai confortabil și freacă palmele pentru a le încălzi. Apoi, îndoaie mâinile într-o formă concavă și așază-le peste ochi. Închide ochii și așteaptă un minut pentru ca celulele de vedere să se dezactiveze. După ce deschizi ochii, clipiți de mai multe ori.

 Privește în depărtare

 Când citești sau lucrezi la computer, privește regulat în altă parte pentru a nu rămâne fixat permanent pe un obiect apropiat. Poți face acest lucru treptat, fixându-te pe un punct aproape de tine, apoi privind alte obiecte sau obiecte mai îndepărtate. Trecerea de la vederea apropiată la vederea la distanță permite mușchilor ciliari să se relaxeze.

 Tapping în jurul ochilor

Închide ochii și așază-ți ușor degetele arătător și mijlociu pe sprâncene. Tapping-ul ușor în jurul zonei ochilor timp de un minut. Nu exercita prea multă presiune: tapping-ul ar trebui să fie plăcut. Acest exercițiu relaxează ochiul și promovează circulația sângelui.

 Privește la soare cu ochii închiși

 Subliniez, cu ochii inchisi. Privește la soare timp de aproximativ 30 de secunde cu ochii închiși. Fă acest lucru întorcând ușor capul astfel încât lumina să nu lovească doar un punct.

 Clipitul

 Amintește-ți să clipești mai des și intenționat pentru a preveni uscarea lor când lucrezi în fața unui ecran. Acest mic exercițiu îți permite, de asemenea, să îți exersezi mușchii oculari.

 Legănatul

 În timp ce te legăni, îți lucrezi mușchii exteriori ai ochilor în timp ce îți relaxezi umerii. Întinde brațul relaxat înainte și rotește-l într-un semicerc de la dreapta la stânga, fără a-ți mișca capul. Urmărește-ți brațul doar cu ochii!

 Vederea de aproape și de departe

 Oricine are peste 40 de ani ar trebui să practice acest exercițiu. Mai multe studii au arătat că lentila oculară își pierde elasticitatea între 40 și 45 de ani.

 Vederea de aproape și de departe

 Concentrează-te pe un obiect apropiat și apoi pe altul îndepărtat, cum ar fi trecerea de la un mâner de fereastră la un copac din afară. Repetă exercițiul de mai multe ori, dar fără exces, pentru a nu pune prea multă presiune pe ochi.

 Concentrează-te pe degetul mare

Acest exercițiu îți permite să-ți îmbunătățești vederea periferică și timpul de reacție. Ține degetul mare la aproximativ 40 de centimetri de cap și concentrează-te pe el.

 Concentrare

 Apoi plasează-l în jur fără a-ți lua ochii de la degetul mare. În același timp, fii atent la elementele sau mișcările din câmpul tău vizual.

 Exercițiul 4 al ochilor: 8-ul culcat

 Desenează un opt alungit în aer cu degetul în timp ce încerci să-l urmărești cu ochii închiși de aproximativ 20 de ori. Poți să-ți miști ușor capul în timp ce faci acest lucru. Poți, de asemenea, să o faci cu nasul.

Acomodarea ochilor

 Întinde ambele brațe la aproximativ jumătate de lungime de braț înainte, cu palmele în sus. Urmărește-ți mâinile în timp ce le desparți cât mai mult posibil fără a-ți mișca capul. Repetă de mai multe ori.

 Mișcarea globului ocular

 Închide ochii și mișcă-ți globii oculari. Schimbă direcția mișcării și mișcă-i în sus și în jos și stânga și dreapta. Apoi fă același lucru pe diagonală în ambele direcții. Repetă exercițiul de cinci ori și amintește-ți să clipești în timp ce faci asta.

 Ce spune știința despre yoga pentru ochi

 Deși există puține cercetări privind efectele yoga pentru ochi, câteva studii au arătat că aceasta are beneficii. Este, de asemenea, o activitate nouă și inofensivă de încercat. 

Dacă ți-a plăcut acest conținut, nu ezita să împărtășești și să urmărești https://bww.ro/armeanu/ pentru mai multe despre afiliere, leadership și management și să descoperi  oferta noastra pe https://bit.ly/49oXxG8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.