Ce sunt Core Web Vitals


Ce sunt Core Web Vitals și cum se leagă cu SEO

SEO (Search Engine Optimization) este procesul de optimizare a unui site web și a conținutului său pentru a fi mai vizibil și mai bine clasat în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP).

SEO-ul implică o varietate de tehnici și strategii, cum ar fi cercetarea de cuvinte cheie, crearea de conținut de calitate, optimizarea titlurilor și descrierilor meta, îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginii, crearea de backlink-uri de calitate și multe altele.

Scopul principal al SEO-ului este de a crește traficul organic al site-ului și de a atrage mai mulți vizitatori relevanți. Optimizarea pentru motoarele de căutare poate ajuta la îmbunătățirea vizibilității afacerii dvs. online și la creșterea vânzărilor sau a conversiilor.

SEO-ul este o practică în continuă evoluție, deoarece algoritmii motoarelor de căutare se schimbă în mod constant, iar obiceiurile și preferințele utilizatorilor se modifică. Prin urmare, este important să mențineți o strategie actualizată și să monitorizați și să ajustați în mod regulat performanța site-ului dvs. în motoarele de căutare.

Core Web Vitals reprezintă un set de metrici privind experiența utilizatorului pe site-uri web, introdus de Google în 2020, care evaluează performanța, încărcarea și interactivitatea paginilor web. Aceste metrici includ Largest Contentful Paint (LCP), care măsoară timpul necesar pentru încărcarea celui mai mare element vizibil al unei pagini, First Input Delay (FID), care măsoară timpul de răspuns al paginii la prima interacțiune a utilizatorului și Cumulative Layout Shift (CLS), care măsoară stabilitatea elementelor în timpul încărcării paginii. Aceste Core Web Vitals sunt importante pentru proprietarii de site-uri web și dezvoltatorii web pentru a asigura o experiență utilizatorilor mai bună, precum și pentru a ajuta la clasificarea site-urilor web în rezultatele căutării Google.

Google s-a angajat de mult timp sa simplifice si mai eficient utilizarea site-urilor web, cu scopul de a facilita experienta de navigare a utilizatorului si de a oferi raspunsuri rapid si clare.

Aceste instrumente se bazeaza pe datele colectate din Chrome User Experience, un set de date publice si valori privind experienta utilizatorului de la utilizatorii care folosesc Chrome in conditii reale.

Cu toate acestea, aceste date sunt un esantion deoarece le includ doar pe cele ale utilizatorilor care si-au dat acordul pentru anumite conditii precum sincronizarea istoricului si activarea rapoartelor privind statisticile de utilizare.

Google recomanda remedierea tuturor valorilor etichetate „Slab”, iar unele dintre cele mai comune remedieri ale paginilor ar trebui sa includa:

  • reduceti dimensiunea paginii la mai putin de 500 KB.
  • limitati numarul de resurse ale paginii la 50.
  • luati in considerare introducerea AMP

AMP este prescurtarea pentru „Accelerated Mobile Pages”, adică „Pagini mobile accelerate”. Este o platformă open-source dezvoltată de Google pentru a crea pagini web care se încarcă rapid pe dispozitivele mobile. Scopul AMP este de a oferi o experiență mai bună utilizatorilor prin reducerea timpului de încărcare a paginilor și îmbunătățirea performanței pe dispozitivele mobile.

AMP realizează acest lucru prin utilizarea unei versiuni reduse de HTML, JavaScript și CSS, optimizată pentru dispozitivele mobile. Paginile AMP depind, de asemenea, de un sistem de cache care preîncarcă și servește paginile de pe serverele Google, ceea ce îmbunătățește și mai mult timpul de încărcare.

AMP este utilizat de multe site-uri web, inclusiv de site-uri de știri și platforme de comerț electronic, pentru a oferi o experiență mobilă mai rapidă și mai simplă utilizatorilor lor.

In cele din urma, putem spune ca introducerea Core Web Vitals ne reaminteste inca o data ca obiectivul principal ramane acela de a crea site-uri care sa fie rapid si usor de navigat, in special pentru utilizatorii de pe mobil. Subestimarea acestor aspecte nu numai ca risca sa scada conversiile site-ului nostru, dar pericolul este sa ramanem limitat la pozitiile inferioare ale SERP.

SERP este prescurtarea pentru „Search Engine Results Page”, adică „Pagina de rezultate a motorului de căutare”. Este pagina pe care o vedeți atunci când introduceți o căutare într-un motor de căutare, cum ar fi Google sau Bing.

SERP-ul este format dintr-o listă de rezultate relevante pentru căutarea dvs., care includ link-uri către pagini web, imagini, videoclipuri, știri, hărți și alte tipuri de conținut relevant. Aceste rezultate sunt afișate într-un anumit ordine, bazat pe algoritmul motorului de căutare și pe factorii de clasificare relevanți pentru acel motor de căutare.

SERP-ul poate varia în funcție de căutarea dvs. și de locația dvs. geografică, iar rezultatele pot fi personalizate în funcție de istoricul căutărilor dvs. și de preferințele dvs. de căutare. SERP-ul este un element important al optimizării motoarelor de căutare (SEO), deoarece obiectivul este să obțineți o poziție cât mai înaltă pe SERP pentru căutările relevante pentru site-ul sau afacerea dvs.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *