Dacă este posibil ca ei să îți piardă datele, ei îți vor pierde datele

Dacă este posibil ca ei să îți piardă datele, ei îți vor pierde datele.

Regulile sunt destul de clare și simple:

  • Cu cât este mai ușor să creezi și să salvezi un videoclip sau alt fișier, cu atât este mai probabil să fie pierdut sau corupt
  • Cu cât datele sunt mai importante, cu atât este mai probabil să observi când acestea se pierd
  • Cu cât este mai greu să le înlocuiești, cu atât va fi mai frustrant.

Acum toți suntem creatori. Podcasting, video, fotografie, bloguri, social media, tabele de calcul… și astfel construim o bază de date valoroasă pe măsură ce avansăm.

Companiile de software care produc instrumentele pe care le utilizăm își îndeamnă inginerii în multe feluri, dar nu pentru a crea sisteme de stocare reziliente care să fie sigure, să respecte efortul și munca pe care le pui în crearea datelor tale. Ei vor să crezi că vor menține fără efort și fără probleme toate datele pe care le încredințezi lor, dar de fapt își petrec cea mai mare parte a timpului concentrându-se pe alte lucruri pe care le consideră mai importante din punct de vedere comercial.

Aceasta se datorează faptului că prioritatea, convenabilul, viralul sau sclipitorul sunt în general mai profitabile decât datele și informațiile rezistente și fiabile. Când o aplicație de conferință a pierdut un videoclip la care am lucrat foarte mult pentru a-l înregistra, mi-am dat seama că încrederea mea în ei a fost prima mea greșeală.

Dacă există o șansă din o mie ca un fișier să fie corupt sau pur și simplu pierdut, stocarea acestuia în două locuri sau înregistrarea simultană în două sisteme reduce șansele de eșec la una dintr-un milion. Nu voi mai avea niciodată încredere în ei, și nici tu nu ar trebui să ai.

Să prevezi ar trebui să fie suficient. Presupune că companiei de software nu îi pasă aproape deloc de munca ta, de amintirile tale sau de reputația ta la fel de mult ca și tine. Așa că. ai tu grijă ca munca ta să fie în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.