Pe unde treci, Inspira Entuziasm

„Niciun lucru important nu a fost vreodată realizat fără pasiune şi entuziasm.” Hegel

Pe unde treci, Inspira Entuziasm. Ce înseamnă cuvântul a inspira? A apărut din alăturarea cuvintelor „în” și „spirit”. Când sunteți inspirați, nu trebuie să întrebați niciodată despre scopul vostru. Întrebați-vă ce face ca sufletul vostru să tresară și voi să vă simțiți ca și cum ați fi în deplină armonie cu motivul pentru care, de la bun început, ați apărut aici.

Muzica pe care o auziți înăuntrul vostru este legătura voastră intuitivă cu scopul pe care-l purtați în inima voastră încă de la naștere. Fiți entuziasmați! „Dumnezeul (enthos) dinăuntru (iasm).”

Entuziasmul este scânteia divină pe care trebuie să o întreținem ca să dăm savoare vieții noastre. Este strălucirea din ochi și, în mod sigur, ceea ce ne lipsește atunci când ni se pare ca avem o viață plictisitoare și dominată de rutină.

Cele mai multe lucruri în viață le facem în virtutea inerției, pentru că trebuie. Și nu de puține ori realizăm că plăcerea și bucuria de a face ceva nou, inedit sau o activitate de care suntem atrași nu am mai simțit-o de mult. Soluția este entuziasmul!

Entuziasmul este impulsul motivațional care pune lucrurile în mișcare și ne ajută să ne urmărim scopul în viață. Fizicianul scoțian Appleton, câștigător al Premiului Nobel, a plasat entuziasmul la baza descoperirilor sale, afirmând că „entuziasmul este mai important chiar decât aptitudinile profesionale“. Fără entuziasm sunt foarte greu de impus autodisciplina și nenumărate alte eforturi, atât de necesare în formarea măiestriei profesionale.

Entuziasmul este sarea și piperul vieții.  Marile realizări  se datorează  „flăcării“ care arde în sufletul unui om, acesta fiind entuziasmul. Imaginează-ți o zi în care începi lucrul plină de apatie și una în care demarezi rezolvarea problemelor cu entuziasm. Apatia dezvoltă nemulțumiri, pe când entuziasmul stimulează creativitatea.

Entuziasmul te eliberează de îngrijorare. Când ești entuziast crește nivelul de optimism și încredere că vei reuși. Astfel, gândurile pline de îngrijorare vor fi înlocuite de cele pozitive și îngrijorările dispar ca prin minune dacă te concentrezi către imagini sau situații cu rezultat final ce îți poate oferii satisfacții.

Entuziasmul te conduce spre succes. S-a observat că oameni cu nivel crescut de inteligență, talent și creativitate nu au aceleași rezultate spectaculoase. Ce face diferența? Entuziasmul, pasiunea cu care alții se implică în munca lor. Personalitatea își spune cuvântul, și nu capacitățile creatoare. Pentru că entuziasmul te face să te dăruiești mai mult.

Cum să îți cultivi și să menții entuziasmul. Începe ziua cu veștile bune. Cele cinci minute după ce te dai jos din pat sunt decisive pentru starea de spirit a zilei. Dacă începi să te gândești: „Aoleu, câte am de făcut azi, n-o sa reusesc…etc“, dispoziția se schimbă și elanul dispare. Dar dacă îți imaginezi ce lucruri minunate o să faci azi, vei practica o stare de liniște și calm și vei fi mulțumit, entuziasmul însoțindu-te permanent. Practicarea zilnică a motivației spirituale te poate încărca de entuziasm.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.