Disconfortul din zona de confort


Disconfortul din zona de confort

Zona de confort e un concept frecvent utilizat, dar adesea insuficient înțeles. Confortul zonei respective e minimal. Mai degrabă e o formă de stagnare și autoprotejare decât un confort propriu zis.

Un fel de supraviețuire cu un minimum de resurse. Care totuși ne consumă mult prea multă energie și timp! Până la urmă, zona de confort se dovedește a fi un confort insuficient. Mai degrabă un DISCONFORT la un preț exagerat de ridicat!

De ce insistăm să stăm în zona de confort? Pentru că ne-am obișnuit cu ea.

Făcând zi de zi aceleași lucruri, repetând aceleași trasee, activități și sarcini, ne obișnuim cu greul, cu urâtul și cu disconfortul. Disconfort pe care ajungem să îl considerăm a fi unic, al nostru, normal și destinat nouă! Astfel că e ușor să îl considerăm a fi tocmai… zona de confort!

Astfel că nu mai găsim resursele de energie de a ieși din zona periculoasă cu care ne-am obișnuit.

Iar dacă gradul de pericol, disconfort sau toxicitate crește TREPTAT, apare mecanismul prin care încercăm să ne ADAPTĂM (uneori zadarnic). Astfel energia nu mai e orientată spre o SCHIMBARE în bine a mediului, ci spre ADAPTAREA la mediul toxic.

Cum poți rămâne blocat în zona de confort?

Asemenea broscuței din experiment, ea se obișnuiește cu mediul tot mai periculos, fără să realizeze că e mult mai important să IASĂ din acesta. Energia ei este canalizată pe  ADAPTARE. Astfel ea renunță complet la IDEEA DE SCHIMBARE.

Este un fel de CAPTIVITATE liber consimțită. Resursele tale și ATENȚIA ta sunt orientate într-o direcție complet greșită. Astfel încât toate ALEGERILE și DECIZIILE tale sunt deturnate, viciate și reorientate spre propria ta captivitate!

Începi să CREZI cu tărie că asta ți-e soarta, că e PREA GREU să mai schimbi ceva, și că TU NU POȚI. Deși e plin de exemple care îți arată clar că se poate, că alții pot și că e relativ simplu de făcut schimbarea. Mai dificil e doar să-ți schimbi tu propria ta ATITUDINE!

Cum te afectează pe tine zona de confort?

Poți ajunge ușor să îți risipești toată energia și potențialul pe procesul de ADAPTARE. Pe combaterea EXCESULUI DE STRES pe care pretinsa ta zonă de confort ți-l servește zilnic.

Ajungi să suporți stres excesiv, oameni toxici și un mediu care îți face rău, trăind cu convingerea că așa trebuie, că altfel nu se poate, sau că nu știi ce să faci. Astfel încât ajungi rapid la epuizare fizică și psihică! (Vezi cazul broaștei din experiment, care sfârșește prin a muri fiartă).

Confortul APARENT în care te complaci este de fapt un DISCONFORT cu care te-ai obișnuit. Și în care te COMPLACI, deoarece nu ai reușit să îți canalizezi energia în altă DIRECȚIE. Într-o zonă mai propice dezvoltării TALE personale.

Cum să ieși din zona de confort?

Poți ieși doar tu singur de acolo. Tu ești cel captiv, și tu singur vei putea face EFORTUL necesar să te eliberezi. Nu o poate face nimeni în locul tău. Doar că PROCESUL acesta de eliberare pe care îl vei parcurge singur, rareori se declanșează de unul singur! Cel mai adesea e nevoie de un CATALIZATOR. De un TRIGGER, un declanșator.

e-MARKETINGUL  AFILIAT  îți poate oferi un astfel de mediu și un ecosistem orientat spre creștere și evoluție.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.