Initierea

Inițierea (latină: initiatio – sau împărtășanie, hirotonire, în unele religii tradiționale) este un ritual de trecere care marchează intrarea sau acceptarea într-un grup sau o societate. De asemenea, poate fi o admitere formală în perioada vârstei adulte din comunitate sau dintr-o componentă formală a acesteia.

În sens mai larg, poate semnifica și o transformare în care inițiatul este renăscut într-un nou rol. Exemplele ceremoniilor de inițiere pot include diksha la hinduși, botezul creștin sau încreștinarea prin taina mirului din ritualul ortodox estic, bar sau bat mițva-ul evreiesc, acceptarea într-o organizație fraternală, societate secretă sau ordin religios, sau absolvirea unei școli sau curs postliceal.

O persoană care parcurge ceremonia de inițiere în rituri tradiționale, precum cele prezentate în aceste imagini, se numește inițiat.Iniţierea este o muncă pe care fiecare o face asupra lui însuşi, o muncă neîntreruptă de organizare interioară, de purificare, de stăpânire de sine.

Ori, ceea ce se petrece acum, acest interes pe care îl constatăm din ce în ce mai mult pentru lucrările de magie şi ocultism este mai mult decât îngrijorător. Pentru că el nu exprimă nevoia unei spiritualităţi adevărate ci dorinţa de a intra într-un domeniu necunoscut, misterios, interzis.

De altfel, vedem rezultatele: aceste cărţi nu fac oamenii mai înţelepţi, mai echilibraţi, mai puri; din contră, ele descătuşează în ei forţe obscure, zăpăcesc ideile lor, fac din ei victime ale entităţilor inferioare, care nu caută decât să se hrănească pe seama oamenilor.

zodii1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.