Convingerile de azi determina ce vom fi maine


Convingerile de azi determină ce vom fi mâine

Convingerile noastre în legătură cu ceea ce suntem și ceea ce putem fi determină ceea ce vom fi. Dacă noi credem în magie, vom trăi o viată magică. Dacă noi credem că viața noastră este delimitată de niște granițe înguste, dintr-o dată acele granițe vor deveni reale. Dacă credem că vom reuși, că vom avea succes, așa va fi. Dacă noi credem că nu putem realiza sau face ceva, așa va fi. Ceea ce credem noi că este adevărat, ceea ce credem noi că este posibil devine adevărat și posibil.

Multi oameni au potențialul, abilitățile necesare și sunt chiar pasionați, dar din cauza convingerilor lor limitative în legătură cu cine sunt și ce pot face, niciodată nu găsesc puterea să treacă la fapte care le-ar putea face visurile să devină realitate. Oamenii care reușesc în viată știu ce vor și cred cu adevărat că pot obține ceea ce vor.

De obicei ne gândim la convingeri ca la niște crezuri sau doctrine, și asta sunt multe dintre ele. Dar, în sensul cel mai elementar, o convingere este orice principiu călăuzitor, orice credință religioasă sau pasiune care poate da un sens vieții. Ne stau la dispoziție nenumărați stimuli. Convingerile, credințele sunt niște filtre organizate, prestabilite, pentru modul cum percepem lumea, evenimentele, tot ceea ce ne înconjoară. Convingerile sunt ca niște comandanți ai creierului. Atunci când credem cu tărie că ceva este adevărat, este ca și când am da o comandă creierului nostru în legătură cu felul în care își reprezintă ceea ce se întâmplă.

Încrederea există în noi, însă este sarcina fiecăruia să o scoată la suprafață.  Dacă zici: cred că o să reușesc dar să văd dacă…  asta nu este încredere, este deja îndoială și nu numai că nu te ajută la nimic, ba chiar te încurcă .

Nu există situație pe lumea asta în care să intri și să nu poți să ieși dacă tu crezi cu adevărat.  Orice lucru rău ți s-ar întâmpla, atâta timp cât ești încă viu,  înseamnă că ai puterea să îl întorci în favoarea ta, dar trebuie să crezi asta cu fiecare bucățică din tine. 

Pentru a-ți mări încrederea în forțele proprii este necesar să te cunoști cat mai bine pe tine însuți

9


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *