Invata si Da mai Departe


Fiecare isi poate analiza propria viata din mai multe puncte de vedere, dar ele sunt in rezonanta cu nivelul lui de a respecta viata. Multe intrebari raman fara raspunsuri, la altele suntem fortati de stiinta, dar nu si de constiinta sa oferim diferite raspunsuri prin teorii contrafacute de cineva si acceptate de altcineva. Reconsiderarea ideii de naturalete, normalitate si armonie pleaca de la modul cum privim si studiem lucrurile.

Perioada performanta de invatare si educare a unui om este copilaria si de la anumita varsta pentru majoritatea apare o pauza si o lunga vacanta de supravietuire. Oare de ce uitam sa invatam ce am invatat sau sa folosim lucrurile folositoare?  In copilarie repetam de sute de ori: – de ce – intrebam, imitam, suntem atenti, curiosi deschisi spre orice.  Apare un moment in care omul matur hotareste ca le stie pe toate, dar prin acceptare si prea putin prin verificare. Este acea blocare in concepte, lipsa de aplicare a ceea ce cunoastem, incepe lupta cu viata de pe pozitia unei persoane serioase care este lipsita de deschidere, curiozitate si atentie la detalii.

O persoana care pleaca de la principiul ca le stie cam pe toate, ca asa trebuie sa fie viata, a blocat copilul dornic de cunoastere din el. Nu poti sa mai primesti daca nu vrei sau daca nu dai mai departe.

A da mai departe se refera la a folosi ceea ce stii, de a stoca ceea ce folosesti, si de a nu bloca informatia, materia sau evolutia altora. Fluxul fiind blocat, vibratia si energia intra in procesul de autoconservare si indepartare de la freamatul cunoasterii unor alternative spirituale simple.

Pornind de la comportament, mancare, haine, somn, servici, prietenii, comunicare si mentalitate, toate se leaga de lipsa de morala la care unii ii spun stress, altii probleme existentiale,  griji,  soarta,  asa vrea divinitatea,  etc.  Roadele colaborarii si prieteniei umane  ne face pe toti regizori si actori in aceasta mare comedie umana care este viata. Nu putem da, la nesfarsit, vina unii pe altii, infiintand alte teorii, religii, partide sau institute care sa rezolve ceea ce nu se poate rezolva decit la nivel individual de fiecare.

Avem ceva care seamana cu definitia lipsei de responsabilitate. Daca o persoana este iresponsabila cu propria sanatate  cum ar putea raspunde ea de soarta altor oameni, ce le poate oferi in afara de alte legi, conventii sau teorii, atasate vechile teorii.

10373806_10152148434608325_4459799189442158874_n


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *