Metacognitia

Ce este metacogniția?

Iată mesajul meu săptămânal pentru tine, explorarea unui subiect la care mă gândesc – și la care cred că ai putea dori, de asemenea, să meditezi. În această săptămână am cugetat despre ceva care poate fi un element important în succesul oricui pe drumul spre progres și prosperitate. Am meditat despre Metacogniție.

Metacogniția este capacitatea de a reflecta asupra proceselor de gândire care ne permit să interpretăm realitatea. De asemenea, este capacitatea de a le controla, monitoriza, evalua și reglementa în măsura în care acestea intervin în cogniție. De aici vine și construcția cuvântului (meta este un prefix grecesc care se referă la ceva ce este dincolo).

Metacogniția înseamnă înțelegerea procesului tău de gândire. Această ultimă propoziție este de numai șase cuvinte, dar a spune că exprima un secret universal nu este o exagerare chiar atât de mare pe cât ți-ai putea imagina. Pentru că gândește-te la cât de multe te gândești – și o faci reflex, în tipare predefinite, prin manipulare externă – și cât de mult ai uitat de procesul gândirii de cele mai multe ori.

Adică să devii un „Gânditor al gândirii.” Este un memento constant să te gândești la ceea ce crezi tu despre …

Pentru a observa ceea ce gândești, gândește la ceea ce a cauzat aceste gânduri, care este procesul mental care are loc, apoi reflectați cu atenție la care ar putea fi un nivel mai ridicat de gândire.

De multe ori nu suntem conștienți de propria gândire, nu reflectăm asupra a ceea ce gândim noi. Nu suntem conștienți de toate aceste procese, mari și mici, care ne determină să acționăm într-un anumit mod sau să rezolvăm anumite activități. uneori, dificultatea pe care o reprezintă o sarcină se datorează lipsei de evaluare a abilităților noastre și a diferitelor strategii metacognitive pe care le folosim.

Persoanele cu abilități metacognitive bune se caracterizează printr-o utilizare mai bună a memoriei, relaționarea mai bună și mai rapidă a conținutului care este în el. În plus, ei efectuează prelucrarea noilor informații într-un mod mai conceptual și profund. De exemplu, când învață o teorie, sunt capabili să o aplice și să o relaționeze cu alte teorii diferite.

2 comentarii la „Metacognitia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.