Cantareti din flaut

Cantareti din flaut

Nu știu cum vor evolua lucrurile. Habar n-am. Insă dacă situația Romaniei nu se va redresa, ea va juca un rol tot mai neînsemnat în zona Central si Est Europeana si in Europa.

Redresarea trebuie să plece de la schimbarea ideilor si atitudinii cetățenilor de rând, schimbarea guvernului și a președintelui, schimbarea autoritatilor corupte si incompetente la toate nivelurile. Abia după aceea avem șanse să avem prestanță si respect  în zona noastra si in Europa. Dar deocamdată nu suntem nimic, suntem ”bolnavul” Europei. O țară eșuată, condusă de corupți, demagogi, ticăloși, incompetenți.

Conform statisticilor si a realitatii, este usor de observat de fiecare dintre noi, că romanii sunt foarte deprimați. Un mare numar dintre romanii  inteligenți părăsesc  țara. Si asta va duce in timp si la degradare genetica.  Romanii pleacă. Pleacă și cei bogați și cei săraci, pleacă necalificați dar și tinerii absolvenți,  iar deocamdată nu se întrevede nicio schimbare în viitor. Țara noastră este paralizată, blocată de manifestările birocrației, de prejudecăți, corupție, hoție, incompetență, ura față de policieni, ura fata de muncă, ura față de comerț…

Nefericirea romanilor  este un amestec de aroganță și de ură față de propria persoană. Romanii sunt foarte aroganți deoarece consideră că au fost aleși să fie un soi de model la scară universală, că sunt purtatorii unei istorii stravechi, că sunt printre primii creștini, dar nu-i recunoște și nu-i urmează nimeni. De aceea se simt singuri, abandonați, neînțeleși, neapreciați la corecta valoare.

Ura față de sine vine din conștiința fragilității geostrategice, constiința fragilității psihologice, constiinta incapacității de a duce lucrurile la bun sfârsit,  dar și a mustrărilor de conștiință privind cel de-al doilea război mondial, a mustrărilor de conștiință privind  opțiunile  electorale post decembriste dezastroase,  Este un melanj de sentimente și resentimente foarte special, care explică, dar nu justifică, mentalitatea românilor.

Romania trebuie să fie reformată, însă pentru moment nu există nici un reformator. Avem doar cântăreți din flaut, papagali politici care ne leagănă cu vorbele lor dulci. Vom continua să decădem puțin câte puțin până pe fundul abisului, după care vom începe, probabil, să sperăm, să ne revenim.

REVge002

Un gând despre „Cantareti din flaut”

  1. Din nou un text constatator, la fel ca toate din spațiul public, care nu îndrăznește să propună nici o soluție ! Iar aceasta este atât de evidentă ! Problema este : cine ia deciziile pentru mersul global al unei societăți ? Am putea să le luăm toți, într-o democrație participativă, iar tehnicieni profesioniști să le pună în aplicare.Acum este posibil, prin tehnica informatică. Noi însă am ales că pentru patru ani să lăsăm pe unii să facă absolut ce vor cu viețile noastre, în absolută impunitate.Iata deci prima aberație uriașă ! Apoi, cum este selectată dintre noi toți clasa politică ? Aici trebuie să recunoastem un fapt fundamental : indiferent de forma concretă de organizare a unei societăți, ea trebuie să promoveze competența.Cum spunea Deng : ” Nu contează ce culoarea are pisica dacă prinde șoareci”. Și acum, o întrebare, așa… Când constituim clasa politică, ce ne dorim ? Să fie cei mai competenți (deștepți) dintre noi, nu contează, sau cei mai proști ? Pentru că în funcție de asta proiectăm și algoritmul după care îi alegem ! Dacă vrem oameni politici de calitate atunci competența alegătorilor este esențială.Daca nu ne interesează, facem ca acum, iar dacă vrem ca cei mai proști să ne conducă îi lăsăm numai pe maneliști să aleagă !
    Prin urmare singura soluție este privilegierea votului alegătorului competent în actul de vot ! Adică renunțarea la votul actual, cu pondere uniformă ! Asta se poate face foarte simplu : votul va fi un număr de puncte pe care votantul îl transmite alesului, puncte obținute la un test grilă din programul electoral al acestuia.
    În acest fel, oameni de calitate, cu discurs rațional, ar avea o șansă să fie votați și ar schimba clasa politică !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.