UN NOU NIVEL AL VALORII ECONOMICE

Voi vorbi despre o schimbare fundamentală care are loc chiar în structura de bază a economiei moderne. Și pentru a vorbi despre asta, mă voi întoarce la începuturi, fiindcă la început au fost materiile prime.

Materiile prime sunt lucruri pe care le crești în pământ, pe pământ sau le scoți din pământ: în esență animale, minerale, plante. Le extragi din pământ, și le vinzi pe piața liberă. Materiile prime au fost baza economiei agrare care a durat un mileniu. Dar apoi a venit revoluția industrială, iar bunurile au devenit oferta economică predominantă, folosind materiile prime ca elemente de bază pentru a fi în stare să producem bunuri.

Apoi ne-am mutat de la o economie agrară la una industrială. Ceea ce s-a întâmplat apoi în ultimii 50 sau 60 de ani, a fost că bunurile au devenit bunuri de larg consum. Comunizate: unde sunt tratate ca un bun de larg consum unde oamenilor nu le pasă cine le face. Le pasă doar de trei lucruri și numai de ele: preț, preț și preț.

Acum, există o tendința si un antidot la comunizare, și anume personalizarea. Aceasta veche dar noua valoare economica începe sa domine, si apare înțelegând că personalizarea unui bun se transformă automat într-un serviciu, fiindcă a fost făcută doar pentru o persoană anume, fiindcă nu a fost inventariată, ci a fost livrată la cerere acelei persoane anume.

Astfel, ne-am mutat de la o economie industrială axata pe consumerism si bunuri tipizate, la  persoana individuală. Dar în ultimii 10 sau 20 de ani, s-a întâmplat că serviciile au devenit și ele de larg consum. Serviciul de telefonie la mare distanță vândut pe bază de preț, preț, preț; restaurante rapide având prețul ca singură valoare; și chiar Internetul face ca nu doar bunurile să fie de larg consum, dar și serviciile.

Asta înseamnă că este timpul să ne mutăm la un nou nivel al valorii economice. E timpul să mergem dincolo de bunuri și servicii și să descoperim, folosind aceleași descoperiri, ce se întâmplă când un serviciu este personalizat? Ce se întâmplă când creezi un serviciu care este așa de adaptat unei singure persoane încât devine exact ce are nevoie în acel moment? Atunci nu te poți abține să nu exclami admirativ „uau”; nu te poți abține să nu transformi asta într-un eveniment memorabil – nu te poți abține să îl transformi într-o experiență.
Si nu te poți abține sa nu faci din asta o afacere.
Așa că ne deplasăm spre o economie bazată pe experiență, în care experiențele personale devin oferta economică predominantă.
Si nu mă pot abține sa nu observ ca acesta este inca un argument pentru implicarea serioasa in Digital Network Marketing.

10426917_930157183668240_7793646595262407166_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.