Drumul si Calatoria

Drumul și Călătoria

În viaţă şi călătoria e importantă, nu doar destinaţia.  Contează, aşadar, dacă de-a lungul călătoriei am semănat sau nu am semănat suferinţă în jurul nostru, contează, dacă am avut sau nu am avut principii şi valori sănătoase de viaţă.

Contează, dacă călătoria a durat mai mult decât ne-am fi dorit, dar a fost făcută fără să cârtim, fără să cădem în deznădejde, atunci când a fost plină de obstacole. Contează, dacă călătoria a fost făcută de bunăvoie, dacă a fost făcută cu iubire și smerenie, cu pace în suflet, cu inima plină de bucurie sfântă, cu răbdare şi iertare.

Contează dacă în decursul călătoriei noastre pe acest pământ trecător, nu am făcut nimic din cele ce ne-ar putea mustra conştiinţa, nimic din cele ce ne-ar face să avem un comportament neadecvat, fiindcă în funcție de comportamentul nostru, de faptele noastre, destinația spre care tindem, va fi una frumoasă şi se va numi Acasă.

ndeşte-te că şi tu poţi fi atras de pe Drumul tău pe altul  care pare mai atractiv.  Fii cu ochii-n patru!  Oamenii,  de multe ori, nu ştiu ce fac.

Dar mai ales fereşte-te de Interesecţii ! Unele sunt simple încrucişări, însă altele adevărate Răspîntii – dureros de ademenitoare capcane. Chiar şi cel mai mic Popas te copleşeşte cu Somnul Uitării, iar la trezire nu vei mai şti încotro să o iei.

Aşa că mai bine nu poposi deloc !  Te vor ademeni multe glasuri petrecăreţe.  În faţa ispitei lor închide ochii şi astupăţi urechile.  Lasă-te în voia Paşilor tăi, care, acum obişnuiţi cu mersul,  vor şti să recunoască întotdeauna continuarea Drumului.

În felul acesta îții vei săvârşi și desăvârși  Călătoria .

Şi nu privi înapoi:  vei vedea doar gloata ce te urma pe tine întîlnindu-se cu gloatele venite pe alte Drumuri.  Se vor pune la taifas şi benchet.  Într-un tîrziu, cînd îşi vor reveni, unul cîte unul se vor ridica şi vor merge – care-încotro:  ce contează de unde-au venit şi spre ce îi ducea Drumul! Pentru ei toate  Drumurile sunt la fel. Viața lor nu are nici direcție , nici sens.

Tot ce le trebuie este tovărăşia şi petrecerea. Ei n-au auzit încă de misiune și credință!

img001

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.