Atitudinile sunt abilitati

Atitudinile sunt abilități

Iată o afirmație care s-ar putea să vi se pară hazardată.  Să dau câteva explicații.

Odată ce vă dați seama că puteți îmbunătăți, amplifica și rafina lucrurile pe care oamenii le numesc atitudini, s-ar putea să realizați că acestea sunt abilități. Asta este o veste bună, pentru că a deveni mai buni la o abilitate este ceva ce suntem întotdeauna capabili să facem. Abilitățile sunt cele care determină de fapt cât de departe vom merge și se va simți că lucrează pentru noi ca să putem merge mai departe.

Dacă, pariind pe succes, punem toată miza pe realizările, posesiunile, banii, munca sau relațiile noastre, înseamnă că am considerat că sursa a ceea ce vrem, că aspirațiile noastre, ca viziunea noastră despre succes  se află undeva în afara noastră.

E ca și când am urca pe o scară a succesului doar ca să descoperim că ne-am sprijinit scara pe peretele greșit!

Înseamnă că a venit momentul să ne schimbăm viziunea și atitudinea. Pentru a avea succes și a fi cu adevărat fericiți și mulțumiți, este esențial să ne concentram spre interior și să recunoaștem că aceste stări există deja în fiecare dintre noi. Este o călătorie fără  distanțe sau timp.

Treaba noastră e să ne eliberăm de iluziile care acoperă  aceste daruri și să lăsăm succesul să se manifeste liber în viața noastră. Gândiți-vă la soare: deși nu îl vedeți tot timpul, nu înseamnă că nu se afla întotdeauna acolo, mereu strălucitor.

Succesul are  5 componente principale acceptate de psihologi:

– Sănătate

– Prevalența de emoții pozitive,

– Bunăstarea financiară,

– Sentimentul de valoare

– Armonia cu si in mediul imediat

Dacă o persoană, are un decalaj important pentru oricare dintre aceste  componente, niciodată nu va simți că  a atins succesul. Pe de altă parte, dacă a-ti avut grijă de toate cele cinci componente, și a-ti găsit echilibrul lor, veți  fi capabil să vă simțiți un om de succes. Succesul este însă dinamic, și din această cauză, cineva care vrea să fie pe valul  succesului, trebuie să aibă anumite calități care se pot forma, dezvolta și stabiliza. Așadar, realizarea  succesului, pentru cineva care dorește cu seriozitate acest lucru, este doar o chestiune de perseverență, deschidere și timp.

Si toate astea depind de atitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.