Loialitatea

Loialitatea

Întotdeauna fiți loiali tării voastre. Fiți loiali guvernului doar atunci când merita. – Mark Twain

Succesul pe termen mediu și lung al oricărei organizații, de la familie până la partide și chiar popoare depinde semnificativ de calitatea și loialitatea membrilor organizației respective, dar depinde covârșitor de loialitatea liderilor. De fapt, nivelul de loialitate al membrilor este realizat în funcție de loialitatea liderilor. In acest domeniu al virtuților, și loialitatea este o virtute, nu numai că exemplul personal este cea mai bună metoda de ridicare a standardelor, dar este și singurul mijloc. Cum ne putem închipui că membrii  unui partid vor fi loiali principiilor, doctrinelor, acțiunilor partidului când chiar liderii partidului nu sunt loiali acestora.   Cum ne închipuim că lideri neloiali ai unui partid, vor fi  cetățeni loiali și fideli țării și poporului său?  Problema loialității este că nu e niciodată o stradă cu sens unic. Oamenii nu sunt loiali așa, din principiu. Loialitatea e un fenomen emoțional și ea se câștigă, de regulă, cu eforturi și prin exemplul personal.

Loialitatea nu poate avea două fețe. Nu poți fi loial la doi stăpâni. De asemenea, nu poți fi loial în anumite aspecte și neloial în altele. Loialitatea este un caracter divin. Trăim de prea mulți ani în Romania o criză profundă de lideri loiali, și  care a generat cea mai mare parte a dificultăților prin care țara trece. Corupția este tot un simptom al lipsei de loialitate.

Atât timp cât trăiți într-o țară, trebuie să-i fiți loial. Nu trebuie să permitem să existe elemente subversive în această țară. Cred că trădarea este cea mai cumplită dintre toate crimele, cel mai mare rău dintre toate în această lume. Să nu vă trădați niciodată familia, vecinii sau prietenii. Si niciodată să nu vă trădați țara. Cei ce nu sunt credincioși propriei țări, nu pot avea credință în Dumnezeu. Amintiți-vă de povestea liliacului. Pe vremea când pasările și animalele se luptau, liliacul lua mai întâi partea unora și apoi partea celorlalți, în funcție de cine era învingător în acel moment. După ce pasările și animalele au semnat un armistițiu, ambele parți au ajuns la o hotărâre: “Să mergem să omorâm liliacul.”

Așa că nu uitați, că este de cea mai mare importanță să fii loial propriei țări. Daca nu vă plac idealurile ei, binecuvântați-o și plecați în altă parte. Este prea multă lipsa de patriotism în țara asta. Nu vreau să spun că trebuie să iubiți Romania cu acel tip de patriotism care încearcă să distrugă alte țări; ci iubiți Romania și idealurile ei ca să puteți iubi întreaga lume. Dacă toată lumea își va iubi, va fi loială și devotată  în primul rând tara natala și apoi își va extinde această iubire spre alte țări ca și cum ar fi ale lui, atunci bunăstarea generală nu ar mai fi o problemă.

Așa că să nu tolerați niciodată un conducător care nu este un patriot adevărat, care nu este loial țării și poporului său. Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să trăiască într-o țară pe care n-o iubește. Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să fie demnitar al țării pe care nu o iubește, căreia nu-i este fidel și credincios.

Nu vă sfiiți să împărtăşiţi experienţele voastre cu ceilalţi, avem mereu de învăţat câte ceva din povestirile celorlalţi.

In proiectul nostru NetWin, ținem cont de toate acestea, avem recompense foarte bine gândite pentru a recompensa corect, în funcție de performanță, dar punem loialitatea, valorile, principiile și oamenii pe primul loc.

Pentru un prim contact cu ideile ce stau la baza proiectului puteți accesa linkul

https://bit.ly/2z2CrC1

Dacă ai vreo sugestie,  sau doar vrei să vorbim, aștept comentarii sau mesaje. Chiar m-aș bucura să știu că cineva a urmărit postarea și a înțeles mesajul … sau, și mai bine, că am putut fi de folos.

Mult succes și să auzim numai de bine. Dacă ți-a plăcut nu uita să distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile nu uita să te abonezi…

Mergeți și pe  https://bww.ro/armeanu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.