Generatia secolului XXI

Generația secolului XXI

Trăim într-o nouă epocă, epoca informațională și a cunoașterii, în care filosofiile, strategiile, tehnologiile, oportunitățile sau schimbat, sau sunt în curs de schimbare în mod profund.

Aceasta schimbă și regulile succesului.  Avem o noua yoga a succesului. Dezvoltarea personală este absolut necesară, dar nu suficientă. Știința  este necesară, dar nu suficientă. Motivația este necesară, dar nu suficientă. Acțiunea masivă este necesară, dar nu suficientă.  Înțelegerea epocii este necesară, dar nu suficientă.  Înțelegerea filosofiilor noii epoci  este necesară, dar nu suficientă. Îmbinarea acestora este atât necesară cât și suficientă. Îmbinarea acestora face succesul atât previzibil cât și programabil. Îmi propun să discutăm aceste schimbări și să oferim un cadru de dezbatere, care să aducă soluții pentru cei deschiși să înțeleagă și să utilizeze aceste tendințe, pentru creșterea bunăstării nu numai individuale ci și colective.

Este ironic pentru secolul XXI, un secol de relativă prosperitate și oportunități incredibile la îndemâna practic oricui, să vezi că circa 96% din oameni suferă din punct de vedere financiar, oameni al căror venit nu ajunge de la o lună la alta. Să vezi oameni suferind de instabilitate, cu datorii pe care nu sunt siguri că le vor putea susține. Să vezi că majoritatea discuțiilor familiale se produc din cauza  insuficienței banilor. Să vezi că majoritatea divorțurilor vin de la aceste discuții. Să asistam la o creștere exponențială a problemelor psihologice. Asistăm, în zona noastră,  la apariția a ceea ce occidentul a denumit generația prozac. Depresia a devenit uzuală și nu o excepția.

Să ne amintim că până acum 70-80 de ani bogăția se măsura în a avea ce pune pe masă. Din păcate și acum sunt mulți cei pentru care acesta a rămas, sau a revenit ca standard al bogăției.

De ce alcoolul, fumatul, drogurile rămân supapele (false) preferate, deși niciuna din acestea nu rezolva nimic, ba chiar din contră,  provoacă efecte nocive, boli si o accentuare a problemelor?

Si totuși, de ce nu folosesc oamenii oportunitățile incredibile care sunt la îndemână, cu investiții minime sau deloc, care oferă potențial multiplu de câștig, de recunoaștere a meritelor și stabilitate? Poate pentru că astăzi, deși informația este la îndemâna tuturor, iar asta creează pentru mulți un sentiment de autosuficiență și nu mai trec la pasul următor, al înțelegerii. Înțelegerea, selectarea, prelucrarea informației, NU este la îndemâna oricui.  Volumul de cunoștințe ale umanității a crescut exponențial, fiind astfel imposibil unei singure persoane să răspundă la toate întrebările.

Fiziologic suntem ce mâncam și bem. Profesional și uman, nu suntem ce știm, suntem ce am înțeles.

Gandi spunea că „să fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi.”  Traducând liber, ceea ce știm se vede în contribuția, valorile și prioritățile tale. Primul indicator care arată prioritățile și lucrurile de care îți pasa, este timpul pe care îl petreci vizibil pentru anumite activități. Nu poți spune că îți pasă de ceva, sau că ai anumite priorități,  daca timpul afectat acestora este sporadic, puțin sau deloc.

Natura este neutră. Ne tratează pe toți la fel, fără discriminări și fără favoritisme. Ne ajută, sau nu, pe toți la fel.  Asta înseamnă că naturii, pieței, societății, copacilor și pădurii, mărului, electronilor, galaxiilor, ecuațiilor nu le pasă cine ești, ce ești sau cum ești.

Corolarul acestei legi spune un lucru simplu, dar esențial pentru succes. Pe de o parte spune că dacă vrei să ai succes într-un domeniu, atunci nu trebuie doar să știi despre acel domeniu, ci să-l înțelegi. Pe de altă parte, spune că dacă faci ceea ce alți oameni de succes într-un anumit domeniu fac, vei obține rezultatele și succesul pe care aceștia deja l-au obținut.

Atunci când înveți, înțelegi și aplici în viața ta, în activitatea ta, în gândurile tale, secretele oamenilor de succes, vei trai experiențele, rezultatele  și recompensele acestora, pe care până in acel moment nu ai reușit să le obții.

Nu vă sfiiți să împărtăşiţi experienţele voastre cu ceilalţi, avem mereu de învăţat câte ceva din povestirile celorlalţi.

In proiectul nostru NetWin, ținem cont de toate acestea, avem recompense foarte bine gândite pentru a recompensa corect, în funcție de performanță, dar punem valorile, principiile și oamenii pe primul loc. Si astfel, poate fi o cale spre acasă.

Pentru un prim contact cu ideile ce stau la baza proiectului puteți accesa linkul de pe ecran

https://bit.ly/2z2CrC1

Dacă ai vreo sugestie,  sau doar vrei să vorbim, aștept comentarii sau mesaje. Chiar m-aș bucura să știu că cineva a urmărit postarea și a înțeles mesajul … sau, și mai bine, că am putut fi de folos.

Mult succes și să auzim numai de bine. Dacă ți-a plăcut nu uita să distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile nu uita să te abonezi…

Mergeți și pe  https://bww.ro/armeanu/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.