De ce sa ai scopuri?

SCOP, scopuri, s. n. Țintă, obiectiv către care tinde cineva; ceea ce își propune cineva să înfăptuiască.

Dacă mergeți pe stradă și sunteți atenți la oamenii din jur, veți observa  foarte mulți oameni care prin vorbe, atitudine, limbajul trupului sau altfel, își arată nemulțumirea pentru aproape orice, de la guvern pana la trafic, de la sistem la alți semeni, de la americani pana la ruși și chinezi, de la oamenii de cultură pana la cerșetori…  Acești oameni se încruntă când plătesc facturile,  când stau la stop,  când trec strada, când mănâncă, când muncesc … se plâng  tot timpul și văd probleme la fiecare pas.

Ce legătură are asta cu scopul acela mare al fiecăruia? Are, pentru că atunci când nu tinzi spre idealuri înalte, te împiedici de mărunțișuri.  Nu spun că problemele mărunte nu ar fi serioase, ci doar că în absența unui scop mare, important, chiar mai mare decât tine, micile probleme le  privești ca fiind catastrofale. Odată ce ai un scop mare. orice probleme vor apărea în viața ta vor fi atât de mărunte comparativ cu mărimea și importanța scopului tău, încât vei zâmbi și vei persevera pana îți vei atinge visul, știind că restul se poate rezolva.

Daca știi pentru ce trăiești și care sunt visurile tale, vei continua să ai la fel de multe dificultăți, dar ți se vor părea mărunte în comparație cu țelul tău măreț și vei face tot ceea ce îți stă în putință  pentru a trece peste orice obstacol care iți sta  în cale.

Unii recunosc, alții evită răspunsul, însă toata lumea știe cât este de important să știi unde vrei să ajungi și pentru ce muncești și lupți.

Un scop mare va fi catalizatorul tău. Te va face să te ridici din pat dimineața entuziasmat și seara să te duci în pat mulțumit. Munca pentru realizarea unui scop important este transformată în  distracție și  plăcere pentru că o faci cu bucurie și curiozitate. Munca pentru realizarea unui scop important este transformatoare și va accentua capacitatea de adaptare și evoluția pe toate planurile.

Scopurile te ajută să-ți definești în mod clar țintele, strategia și  tacticile, te ajută să-ți canalizezi energiile, abilitățile  și resursele. Spiritul uman are capabilități imense de a realiza aproape orice, dar în absenta unor scopuri precis definite, aceste capabilități sunt mult diminuate și diluate. Scopurile înalte vor deschide canale prin care energiile, abilitățile  și resursele nu numai ca vor fi mai bine, mai eficient folosite, dar și alimentate și crescute.

In lipsa unui scop important, tot timpul va exista un gol și o voce interioară critică, ce vrea să fie luată în seamă. Iar acest gol nu-l pot umple nici gadgeturile, nici petrecerile, nici prietenii, nici iubirile. Este responsabilitatea ta și numai a ta.

Si poate cel mai important aspect, este  că, prin scopul tău, ai posibilitatea să lași ceva în urma ta. E datoria ta să o faci. Celor din jurul tău, când se vor uita la tine și îți vor spune visurile  lor cele mai arzătoare, ce le vei răspunde?

Le vei spune „ Nu se poate, e greu, mai gândește-te, vei fi dezamăgit, am auzit de cineva care nu a reușit.” … SAU le vei spune  „ Te susțin, am încredere în tine, poți reuși, merită să lupți! Pentru că și eu am luptat și am reușit!”

Pe drumul  spre scopul tău, vei descoperi oameni noi, mentori, parteneri de drum, situații și experiențe noi, iar atunci, mânat de pasiune, nu va mai exista nici o zi din viața ta în care să te încrunți la mărunțișuri.

In proiectul nostru NetWin, avem recompense foarte bine gândite pentru a recompensa corect, în funcție de performanță, dar punem valorile, principiile și oamenii pe primul loc. Asta face ca NetWin să fie un loc foarte bun în care să-ți împlinești scopurile.

Pentru un prim contact cu ideile ce stau la baza proiectului puteți accesa

https://bit.ly/2z2CrC1

Dacă ai vreo sugestie,  sau doar vrei să vorbim, aștept comentarii sau mesaje. Chiar m-aș bucura să știu că cineva a urmărit postarea și a înțeles mesajul … sau, și mai bine, că am putut fi de folos. Poți să-mi scrii și pe email   arnetbww@gmail.com

Mult succes și să auzim numai de bine. Dacă ți-a plăcut nu uita să distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile nu uita să te abonezi…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.