Abundenta

Abundența, ca noțiune relațională ascunsă în interiorul unei nominalizări desemnând   un proces de „îmbogățire”, se poate referi  la diferite tipuri de abundență.  Acest lucru înseamnă că, în termenul “abundenţă”, avem multiple semnificații.  Acest lucru ne indică să  recunoaştem că sensul ei depinde de nivelul de abstractizare sau contextul  în care îl punem.  Iată  principalele interpretări:

1) se poate referi la un tip de abundență statică.  De exemplu o moștenire mare, un câmp cu recoltă abundentă de porumb, un piersic încărcat  abundent cu fructe, etc.  Adică lucruri tangibile.

2) se poate referi  la un tip de abundență dinamică. Aceasta ar include orice fel de abundență care se poate auto-reînnoi printr-un  proces intern:  o holdă sau o livadă la care  vom putea lucra și îmbunătăți  pentru a  face recolte mai mari, mai fructuoase, sau o minte creativă cu idei din abundență, etc.  Adică procese tangibile.

3) sau se poate referi  la un tip  de abundență sistemică.  Aici avem  abundența care creste continuu cu fiecare buclă de feedback într-un sistem.  De fiecare dată  când sistemul  respectiv, poate  creierul, poate o echipa de oameni, sau o companie, un cuplu, o rețea de network marketing  acționează  și interacționează,  se obțin mai multe resurse, acestea se întorc în sistem și îl hrănesc și îl dezvoltă, s.a.m.d.  îmbogățind astfel sistemul  mai mult la fiecare ciclu. Acestea sunt procesele intangibile.

Cel mai important lucru care trebuie înțeles despre abundență este că sunt foarte mici şanse ca cineva să-şi sporească abundenţa din viaţa sa dacă el nu o regăseşte deja  în propria existenţă, manifestată într-o formă sau alta.

Trebuie să fii echipat cu conștiința abundenței dacă vrei să vezi alte semne viitoare de abundentă. Nu se poate construi un proiect de abundență pentru viitor pe temelia constatării unei lipse în prezent. De aceea este recomandabil să căutăm orice canal, nu numai cel financiar, prin care se revarsă abundenţa în viaţa noastră ACUM.

Există o presiune atât de mare să ne concentrăm pe lipsuri, pe probleme, pe defectuoasa gândire de tip “Voi fi fericit când voi avea …” încât recunoașterea contrariului, și anume “Sunt fericit pentru că am …”, oferă o perspectivă prea puțin încercată, dar atât de reconfortantă, care ne face să ne apreciem viaţa mai mult şi să nu o considerăm mediocră.

Generozitatea nu se mărgineşte numai la bani, deşi nici aspectul financiar nu este de neglijat. Insă putem oferi deopotrivă compasiune, empatie, răbdare, putem insufla speranţă, încredere, entuziasm. Sunt „lucruri“ de nepreţuit, de care mulţi semeni de-ai noştri sunt privaţi şi de care au mare nevoie. In plus, oferind astfel de daruri imateriale, sursa din noi nu va seca, dimpotrivă, se va îmbogăţi.

Insuflând altora speranţă sau entuziasm, noi înşine vom fi cuprinşi de şi mai multă speranţă şi entuziasm. Oferind, vom dobândi.

Printre altele asta face atât de valoros proiectul nostru NetWin de network marketing.

2 comentarii la „Abundenta”

 1. Multumim pentru suflul de optimism, entuziasm… mai ales in aceasta etapa a vietii noastre!
  Da, mereu am fost de parere ca oferind, vom dobandi!
  Succes in continuare in tot ceea ce faceti!
  Cu stima,
  prof. Iuliana Dobinciuc

  1. Multumesc pentru comentariu. Profesoara fiind, asta faceti zilnic.
   Sa auzim numai de bine,
   Prof. dr. Ion Armeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.