Schimbarea epocilor, de la agonie la extaz

Schimbarea epocilor

Epoca modernă este considerată a fi perioada ce a succedat Evului Mediu. Ca și epocile anterioare, aceasta nu are un început stabilit într-o dată anume. Tranziția de la Evul Mediu la Modernitate a fost relaționată în mod convențional cu evenimente majore ca Reforma Protestantă, care promova conștiința critică asupra religiei și bisericii, Descoperirea Americii, care a lărgit perspectivele asupra lumii sau Umanismul, care a contribuit la formarea unei noi viziuni în multe domenii.

Transformarea revoluționară a sistemelor de guvernare și a structurilor de stat a început energic în secolul al XVIII-lea, debutând cu Revoluția Franceză din 1789 izbucnită la Paris, având deviza Liberté, égalité, fraternité ce a dobândit o forță covârșitoare. Revoluția Franceză a avut drept urmare, reorganizarea fundamentală a societății, iar noile idei apărute în timpul revoluției și cuprinse în Codul Civil al lui Napoleon s-au răspândit, fiind impuse în multe națiuni europene.

Modernitatea nu este doar o altă epocă istorică, dar și un efect al unei serii de schimbări de tip nou, manifestate în accelerarea progresului ce a facilitat efortul uman depus pentru a îmbunătăți situatia. Progresul s-a manifestat în toate domeniile: politică, industrie, societate, economie, comerț, transport, comunicații, știință, medicină, tehnologie și cultură. Modernitatea se caracterizează printr-o industrie mecanizată și automatizată, renunțându-se treptat la munca manuală. Porțiuni din lumea modernă au fost alterate însă de valorile religioase fundamentaliste, de sistemul monarhic absolutist și abolirea sistemului feudal, toate acestea fiind înlocuite de un sistem democratic, liberal și laic, ideile fiind implementate în toate domeniile ca Politică, Știință, Psihologie, Sociologie și Economie.

De câteva mii bune de ani, omul exercită o influenţă profundă asupra planetei. Deşi toate viețuitoarele modelează într-o oarecare măsură mediul în care trăiesc, nicio altă specie nu a schimbat Pământul aşa cum a făcut-o omul.

Pentru a ține cont de impactul pe care prezența noastră îl exercită asupra mediului, Paul Crutzen, laureat al Premiului Nobel în chimie pentru studiile sale privind descompunerea oxigenului în atmosferă, a lansat ideea adăugării unei noi epoci pe scara erelor geologice: Antropocenul.

Inceputurile Antropocenului sunt situate la 1800, odată cu debutul revoluției industriale în Marea Britanie şi cu utilizarea masivă a cărbunelui. Spre deosebire de Holocen, epoca precedentă, Antropocenul se caracterizează prin faptul că imensa majoritate a ecosistemelor planetei poartă urmele prezenţei omului.

Avem șansa să trăim o schimbare fundamentală, trecerea de la epoca industrială la cea informatională și a cunoașterii.

Trăim într-o epoca a schimbarilor majore și  a realizărilor. Niciodată nu au realizat oamenii mai multe lucruri în domenii diferite, mai rapid, decât realizează în zilele noastre. Si tot niciodată nu  au fost vremuri cu atâtea schimbări, cu atâta instabilitate.  Astăzi, se poate ajunge la succes  într-un ritm mai rapid decât în orice altă perioadă din istorie. Niciodată nu au existat mai multe oportunități de a vă transforma visurile în realitate decât există astăzi.

Futurologi de frunte, analiști economici, oameni de stiinta şi oameni de afaceri importanţi susţin că omenirea se află în pragul unei Ere de Aur. Idealurile occidentale de democraţie, libertate individuală şi liberă iniţiativă sunt prezente pe tot globul şi aduc prosperitate, dezvoltare şi libertate umană, acolo unde sunt aplicate în mod serios.

Probabil că nu a existat o perioadă mai bună pentru ca fiecare dintre noi să obţină mai mult succes, mai multă libertate, fericire şi o independenţă financiară mai mare decât acum. Este insa absolut necesar sa ințelegem ca trăim alte vremuri, ca era este cea informationala si sa nu mai cautam soluții depășite, specifice erei industriale.

Indiferent cine sunteţi şi care este situaţia voastră, aveţi în voi, chiar acum, capacitatea să realizaţi mai mult decât oricând înainte. Aveţi potenţialul de a vă depăşi toate nivelurile anterioare de realizare. Puteţi fi, avea şi face mai mult decât v-ați imaginat vreodată. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să fiți deschiși, să gasiti oportunitatea potrivita, să-i învățați strategiile, filozofia și tacticile, să învăţaţi cum, iar apoi să aplicaţi practic ceea ce aţi învăţat.

In proiectul nostru NetWin, lucrul de acasă este practica uzuală și poate ar fi util să vă luați 30 de minute și să urmăriți o prezentare a acestui proiect. NetWin ar putea fi chiar oportunitatea care să vi se potrivească.

Contextul ne spune să luăm cu seriozitate în calcul oportunitățile în care activitatea se poate desfăsura online, de acasă, nu numai pentru moment ci chiar pentru securizarea viitorului.
Dacă ai vreo sugestie,  sau doar vrei să vorbim, aștept comentarii sau mesaje. Chiar m-aș bucura să știu că cineva a urmărit postarea și a înțeles mesajul … sau, și mai bine, că am putut fi de folos.

Mult succes și să auzim numai de bine. Dacă v-a plăcut nu uitați să distribuiți. Pentru a fi la curent cu noutățile nu uitați să vă abonați…

Mergeți și pe  https://bww.ro/armeanu/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.