Educarea mintii

Educarea mintii este esentiala pentru a-ti atinge scopurile, aspiratiile. O minte instruita corect nu cunoaste alte limite in afara celor impuse de ea insasi. A gandi inseamna a practica magia,  inseamna a crea realitatea prezenta si viitoare, buna sau rea, dupa cum este si natura gandurilor noastre, pozitiva sau negativa

Legile statului pot asigura libertatea unei persoane din punct de vedere fizic, dar daca persoana respectiva nu isi educa mintea si caracterul, va ramane inrobita spiritual. Aceasta stare de robie si umilinta spirituala este mult mai  apasatoare ca robia fizica, iar cei care i se supun nu se pot ridica deasupra pragului impus de gandirea lor limitata, pe cand cei care viseaza la o viata mai buna si opteaza in mod constient pentru cultivarea mintii, caracterului si spiritului , vor descoperi libertatea in adevaratul sens al cuvantului. Formarea unui mod de a gandi pe principii si valori este un lucru pe care fiecare trebuie sa-l infaptuiasca prin sine si pentru sine; nimeni altcineva nu-l poate face in locul tau. „Norocosii” care isi educa mintea si spiritul, au sansa de a atinge un inalt nivel de gandire, si inclusiv starea lor materiala se va modifica in consecinta. Prezenta unui mentor este esentiala in aceasta privinta.

Adevaratul succes este consecinta unei gandiri bazate pe principii si valori, corect directionate. Numai astfel poti adauga valoare faptelor tale. Este important sa inveti din experienta inaintasilor, si sa nu te lasi condus de emotii, relativism si materialism.

Oamenii cu principii, si nu sunt putini, reprezinta adevaratul succes al acestei perioade confuze.

Prosperitatea reala si durabila nu le este harazita celor care nu sunt pregatiti sa o primeasca. Pregatirea consta in insusirea legilor care guverneaza bunastarea – legi care de fapt, respectate in viata de zi cu zi, chiar iti pot aduce bunastarea reala si stabila, care eate cu totul altceva decat bogatia vulgara.

Nimeni nu atinge o bunastare reala si durabila prin furt, inselaciuni, nesabuinta, noroc sau sansa. Aceasta se obtine prin continua invatare, instruire, cultivarea virtutilor, prin insusirea, aplicarea  si respectarea a legilor bunastarii, materiale dar si spirituale, care confirma valoarea unor cunostinte aprofundate si care se manifesta prin visuri, teluri, scopuri, planuri, efort, cumpatare si rabdare. Drumul catre prosperitate nu mai este deloc necunoscut celor care l-au gasit; insa el ramane o enigma pentru cei care nu cunosc legile.

A visa inseamna a imagina. A imagina inseamna a actiona. A actiona inseamna a realiza. Poate oare un om fara minte, un om de nimic sa obtina vreodata o realizare notabila atunci cand isi abandoneaza aspiratiile si renunta la puritatea sufletului? Niciodata. Pentru ca sfideaza Legea Suprema. El pierde binecuvantarea faptelor lui; el respinge linistea, care este cu mult mai presus decat mintea omeneasca poate intelege. Chiar daca aparenta este de bogatie, este doar bagatie materiala, dar este de fapt o imensa saracie emotionala, culturala, spirituala si este insotita de o imensa neliniste vizibila in manifestarile de orgoliu, epatare …

Marea provocare a vietii este sa ai visuri marete, nobile, la care sa tii, pentru ca ele sunt urzeala din care se va tese viitorul – un viitor fascinant, presarat cu valoroase posibilitati.

Idei și oportunități sunt multe și le putem discuta. Proiectul nostru NetWin poate fi una dintre ele.  Este un proiect pentru cineva, care in aceste vremuri tulburi, cauta cu seriozitate libertate, stabilitate si echilibru.  Dacă adăugăm avantajele noilor tehnologii de comunicare, de la Internet, la  platformele de teleconferință, pana la telefonia mobilă,   obținem facilități care fac proiectul nostru extrem de atractiv și cu un potențial cum nu a avut niciodată.

Dacă ai vreo sugestie sau doar vrei să vorbim, aștept comentarii sau mesaje. Chiar m-aș bucura să știu că cineva a urmărit postarea și a înțeles mesajul … sau, și mai bine, că am putut fi de folos.

Mult succes și să auzim numai de bine. Dacă v-a plăcut nu uitați să distribuiți.

Mergeți și pe  https://bww.ro/armeanu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.