Acasa

Acasa

Orice mare succes te lasa intr-o pozitie delicata si oarecum ciudata. Pentru ca descoperi ca va fi mai greu sa te multumesti pe tine si pe cei din jurul tau, care asteapta de la tine sa faci ceva mai important decat succesul anterior.

Asa ca de regula incerci sa te depasesti, desigur dupa o vreme, si sa intelegi acea legatura spirituala din vietile noastre, intre felul in care traim marile esecuri si felul in care resimtim succesul.  Ne traim viata in mijlocul tumultului vietii umane, unde totul e normal si obisnuit. Esecul te trimite imediat undeva in intunericul  dezamagirii. Succesul te catapulteaza la fel de departe undeva intr-o  ceata de faima, recunoastere,  lauda si automultumire.

Unul din aceste destine e vazut drept rau, iar cealalalt drept bun. Subconstientul e insa total incapabil sa perceapa diferenta dintre bine si rau.  E capabil doar sa simta valoarea absoluta a acestuia,  distanta  la care te-ai indepartat de tine insuti. Exista un risc egal in ambele cazuri sa te pierzi de tine insuti.

In ambele cazuri,  exista acelasi remediu pentru refacere, trebuie sa-ti gasesti drumul inapoi spre acasa repede si lin,  si daca va intrebati ce inseamna acasa, nu pot da decat un indiciu:  Acasa e orice iubiti pe lume mai mult decat va iubiti pe voi insiva. Poate fi creativitatea, familia, inventia, aventura, credinta, munca, poate sa ajutati pe altii. Acasa e acel ceva spre care va indreptati energiile cu un devotament unic in care rezultatul devine neimportant.

Nu stiu unde este acasa al voastru, dar stiu ca exista ceva in lume pe care-l iubiti mai mult decat pe voi insiva. Ceva pretios, dependenta si obsesia nu se pun, stim cu totii ca nu sunt locuri sigure. Idea este sa gasiti cel mai bun, scump lucru pe care-l iubiti, apoi sa va construiti un acasa pe acea fundatie si sa nu plecati de acolo.

Si daca intr-o zi, sunteti catapultati din acasa al vostru din prea mult esec sau prea mare succes, atunci trebuie sa luptati pana regasiti  drumul inapoi acasa in singurul fel in care se poate face, mergand inainte si urmarind drumul spre acasa cu sarguinta, devotiune, respect si stima. Continuati sa faceti asta mereu, fara incetare.

Si indiferent de esec sau succes, ramaneti acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.