Soarta noastra depinde de cum ne folosim Liberul Arbitru

Soarta noastră depinde de cum ne folosim Liberul Arbitru

Atunci când părăsim copilăria devenim conștienți de realitățile vieții și realizăm că lumea este o diversitate de idei și filosofii contradictorii. Puncte de vedere diferite despre lume și viață specifice fiecărei culturi s-au mixat în mod ciudat, dând naștere la un număr nesfârșit de convingeri și doctrine.

Are omul libertatea de a alege? Această întrebare a fost îndelung dezbătută de-a lungul istoriei, liberul arbitru fiind considerat de mulți trăsătura definitorie a omului. Dacă în trecut această întrebare a căzut în sarcina filozofilor și a teologilor, progresul științific al studierii creierului a permis specialiștilor în necunoștințe să se apropie în ultimele decenii de găsirea unui răspuns.

Nu avem de ales: trebuie să credem că liberul arbitru există. Credința în liberul arbitru conduce oamenii spre un comportament mai degrabă moral. În societățile în care indivizii cred în liberul arbitru se observă o mai mare aderență la coduri de comportament ce stimulează o viață sănătoasă, bogată și fericită, astfel că această credință este una adaptivă.

Suntem făuritorii sorții noastre. Destinul stă în mintea și sufletul nostru. Gândul făurește, iar noi, cu ajutorul forțelor și abilităților pe care le-am dezvoltat, transformăm gândurile în fapte și acțiuni reale, și astfel, ne realizăm viața, destinul.

Gândul  este materie. Trebuie să învățăm cum și ce să gândim, să ne formăm și dezvoltăm abilitățile mentale, ca să ne închegăm o viață cinstită, liniștită, îmbelșugată, să facem ca roata norocului să se învârtească și în folosul nostru, pentru realizarea destinului nostru.

Pentru a fi cu adevărat fericit și mulțumit, nu poți admite că fericirea ta, bunăstarea ta,  să fie realizate în dauna altor oameni. Cei care cred și acționează altfel se pun în mare pericol pe ei înșiși, dar și pe cei din jur. Mai devreme sau mai târziu, complexul fericirea mea – nefericirea altora, care este un cuplu de forte incredibil de puternice își va arata efectele devastatoare mai ales în plan psihic, mental și spiritual.

Fiecare caută să-și descopere, să-și găsească calea, să-și făurească legenda personală în conformitate și ghidat de visurile și aptitudinile lui, pe care, dacă nu și le cunoaște pe deplin și cat mai limpede, doar le bănuiește și deci, există șansa  doar de a bâjbâi.  Avem nevoia, dar și datoria să  ne dezvoltăm și clarificăm visurile, aspirațiile și aptitudinile.

Fiecare dintre noi,  ar trebui să-și sporească și să întărească forța mentală și psihică, puterea  gândului, voința și credința.

Această lege acționează atât pe plan material, cât și psihic și spiritul.

Situația materiala și socială a fiecărui om, depinde de puterea gândurilor lui. Tot de ele depind fericirea și mizeria, sănătatea și boala.

Vor fi societățile viitorului caracterizate de empatie în mai mare măsură, ca urmare a noilor perspective asupra înțelegerii funcționării creierului?

Este doar alegerea noastră, doar modul cum ne vom folosi Liberul Arbitru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.