Indatorarea, calea catre sclavie

Cei c are știu puterea dobânzii compuse, știu că îndatorarea este  calea către sclavie.

Alături de consumerism,  mai  lucrează încă o forță puternică, îndatorarea.  Ca și consumerismul, este o forță parșivă, care până să-ți dai seama, ai și căzut în plasa cărților de credit, a băncilor, a leasing-ului.  Toți aceștia știu puterea dobânzii compuse și dublu compuse, și știu să facă bani mulți din asta. De aceea cheltuiesc sume fabuloase pentru campanii publicitare, oferă credite chiar rău platnicilor.

Din păcate, mulți oameni  nu realizează că dobânda compusă va face ca ei să plătească mult peste valoarea bunurilor cumpărate. După ce au cedat seducției mesajelor media emoționale și manipulatorii, cei bolnavi de sindromul consumerismului, își vor multiplica problemele financiare și nu numai, prin forța dobânzii compuse pe care o plătesc băncilor.

Acest tip de datorie te face sclav, poate pe toată viața. Te face să muncești mai mult,  pe mai puțin.  In ultimii ani, creșterea datoriei personale a fost de câteva ori mai mare decât a veniturilor. Si toate astea pentru iluzia unei false prosperități. Statistica spune un fapt interesant, circa 40-45 la suta din ce cumpără oamenii sunt lucruri absolut nenecesare.

Soluția bunăstării nu este în a cheltui mai mult decât câștigi, în ați amaneta viitorul, ci să câștigi mult mai mult decât consumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.