Viitorul si armonia

Fiecare dintre noi are puterea să schimbe lumea. Nu o spun ca pe un clișeu, ci chiar aveți puterea de a schimba lumea. Fiecare dintre noi are înăuntrul său cel mai puternic instrument cunoscut nouă, oamenilor, Ideea.

Chiar și o singură idee poate crea o opinie, care se poate transforma în o mișcare, care poate de fapt să ne rescrie viitorul.

Dar o idee este lipsită de puteri dacă rămâne înăuntrul tău. Dacă nu ajunge niciodată la suprafață ca alții să o cunoască, să o înțeleagă, să o accepte, va muri odată cu tine. Probabil unii dintre voi au încercat vreodată să transmită o idee și n-a fost acceptată, a fost respinsă, și poate, o altă idee, mediocră, a fost aprobată și acceptată în locul ei. Poate că diferența dintre cele două a fost modul în care au fost comunicate.

Sau poate nu a fost împărtășită la suficient de multe persoane astfel încât să se găsească câteva care să rezoneze la idee asemănător cu tine. Armonia pe care o creează această rezonanță devine o forță imensă care va propulsa idea ta.

Si astfel, atunci când comunici o idee într-un fel în care rezonează, va provoca schimbarea și tu poți schimba lumea.

A schimba lumea este greu. Nu se va întâmpla doar cu o persoană, cu o singură idee. Acea idee trebuie să fie cunoscută și recunoscută, sau nu va avea efect. Deci trebuie să iasă la suprafață ca să fie văzută și acceptată de lume. Iar modul în care ideile sunt transmise cel mai eficient, e prin povești și imagini.

De mii de ani, generații agramate își transmit valorile și cultura din generație în generație doar oral, de la om la om, și rămân intacte. Deci există ceva magic în structura poveștilor și legendelor care le face să fie percepute și reamintite de persoana care le aude. Magia poveștilor si a legendelor este potențialul de multiplicare și transmitere prin rezonanță și armonie.

În calea ta spre o lume mai bună, desigur, oamenii îți vor pune piedici. Unii nu vor fi entuziaști, poate iubesc lumea așa cum e. Așa că vei întâmpina rezistență. De aceea trebuie să mergi înainte, înapoi, similar cu navigatul. Când navighezi împotriva vântului și întâmpini rezistență, trebuie să miști barca înainte si înapoi, pentru a prinde vântul. Trebuie să prinzi rezistența ce vine împotriva ta când navighezi și să o faci să lucreze pentru tine. Ce e interesant, este că dacă prinzi vântul bine și setezi velele cum trebuie, vasul tău va naviga mai rapid decât vântul. E un fenomen al fizicii, principiul acțiunii și reacțiunii. Deci introducând modul în care unii vor opune rezistență între ce e și ce poate deveni, va atrage oamenii înspre ideea ta mai rapid decât dacă nu faci asta.

După ce te-ai mișcat înainte și înapoi între ce este și ce poate deveni, ultima cotitură este  chemarea la acțiune, pe care fiecare expunere a ideii trebuie să o aibă.

Trebuie să crezi în idea ta. Trebuie sa crezi că ceea ce unii consideră o utopie, aceasta va deveni realitate dacă idea ta va fi pusă în practică. Imaginează-ti în culori vii tabloul intitulat „Așa va arăta lumea, când ne vom uni cei care suntem în armonie să rezolvăm această  problemă.” Trebuie să folosești asta ca factor motivațional. Într-o manieră poetică și dramatică.

De multe ori ne sabotăm propriile idei, ne împotmolim la bariere și în limitări imaginare, ne împotmolim la bariere și limitări în loc să lăsăm străduința să ne transforme, să devenim mai buni, mai puternici și să mergem mai departe, să avem un vis și să îl transformăm în realitate.

Poate vă spuneți ca sigur nu pot schimba toată lumea și pe toată lumea. Probabil chiar aveți dreptate. Singur aproape sigur nu puteți face multe. Dar împreună cu o echipă sau o comunitate de oameni cu care rezonați și sunteți în armonie, sigur puteți schimba viitorul în bine.

Pe de altă parte, puteți schimba lumea voastră. Îți poți schimba viața. Poți schimba lucrurile asupra cărora ai control, îți poți schimba sfera existenței personale.

Si știți de ce? Pentru că Viitorul nu e un loc fixat spre care mergem. E un loc pe care îl poți crea prin forța armoniei. Si astfel iți găsești povestea si legenda.

Schimbând cultura poți schimba totul.

https://youtu.be/ABs-VfiNBjw

Mă puteți găsi și pe

https://bww.ro/armeanu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.