Tendinte

Tehnologia care va marca anul 2019 va fi 5G. Ea va îmbunătăți distribuția globală, comerțul electronic, comunicarea și relațiile dintre oameni de peste 10 ori. Marile economii ale lumii se înghesuie să ocupe primul loc în domeniu. Atenția cade pe internetul  lucrurilor și inteligența artificială, care mobilizează cele mai mari fonduri de investiții. Aplicațiile mobile și companiile tradiționale de social media, precum Facebook, pierd teren și sunt chemate să se reseteze pe noi platforme investiționale.

Se investesc sume imense în găsirea unor baterii care să poată fi încărcate mult mai rapid și mult mai fiabile, care să facă din automobilul electric un competitor adevărat pentru automobilul clasic.

În anul 2019, pentru prima dată în istoria omenirii, peste jumătate din populația globală este conectată la internet (50,8%). Traficul pe internet a crescut la 158 de exabiți (10 la puterea 18 biți) în anul 2019, iar telefoanele mobile vor depăși curând traficul de pe calculatoare, probabil mai repede de anul 2022. Atacurile cibernetice escaladează, iar protecția datelor personale declanșate de GDPR-ul european se extinde la nivel global.

Comunitățile digitale încep să înlocuiască fostele comunități. Social media devine principalul mijloc de informare pentru mai mult de jumătate din oameni.

https://bww.ro/armeanu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.