Rezistenta la schimbare

Oamenii nu pot suporta schimbarea dacă înăuntrul lor nu există o esență neschimbătoare. Cheia pentru a căpăta abilitatea de a te schimba este statornicia conștiinței a ceea ce ești, a ceea ce reprezinți și a valorii tale. – Stephen Covey

Toți suntem rezistenți la schimbare într-o măsură mai mare sau mai mica. Schimbarea nu ne place. Însă schimbarea este esențială pentru dezvoltarea noastră, ea este cheia secretă care ne deschide ușa către mai bine, către evoluția noastră pe toate planurile. Dacă mâine vrei să-ți fie mai bine, atunci azi e momentul să schimbi ceva. Nu există evoluție fără schimbare.
Frica noastră de schimbare, de a păși în sfera unor noi realități, este atât de profundă, încât ne agățăm cu disperare de lumea pe care o cunoaștem, de situațiile și oamenii pe care îi știm și sunt previzibile pentru noi. Adeseori confundăm  familiaritatea cu siguranța, iar confortul perceput, alături de nevoia de control ne face să trăim în iluzia propriilor povești. Nu ne place să riscăm și atunci ne agățăm de ceea ce avem și ne opunem incertitudinii necunoscutului.

Schimbarea se produce oricum, ea e înscrisă în genele noastre, este motorul evoluției. Schimbarea este peste tot în jurul nostru, în tot universul. Planetele și pozițiile lor sunt în continuă schimbare, natura se schimbă în funcție de anotimp, noi ne schimbăm în funcție de etapele vieții, etc. Lumea în care trăim este în acest moment într-o profundă schimbare de la epoca industrială la cea digitală. Suntem într-o continuă schimbare fie că ne dăm seama, fie că nu. Schimbarea, ca și adaptabilitatea sunt  atribute ale vieții. Practic nu putem sta pe loc atâta timp cât suntem în viață. Stagnarea înseamnă involuție, iar involuția duce la degradare. Oare nu e mai bine să faci schimbările conștient decât să le lași la voia întâmplării și ele să se producă haotic? Dacă tot are loc schimbarea și nu poți s-o eviți, oare nu e mai bine să o faci tu însuti în sensul în care îl dorești – către mai bine, în direcția care să te ducă spre atingerea succesului, prosperității și fericirii?

Urmăriți  și

https://bww.ro/armeanu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.