Norocul nu este o strategie, educatia este

Norocul este fenomenul care definește experiența evenimentelor pozitive, negative sau improbabile. Are mai multe înțelesuri, de exemplu în limba germană înseamnă și o stare de fericire, de fapt și în limba română un om norocos este în același timp și fericit, a doua însemnătate ar fi din întâmplare, și nemeritat (nemuncit) se ajunge într-o situație avantajată materială sau spirituală.
În general sunt două stări diferite de a aspira la noroc:

  • prin efortul propriu: a realiza o situație fericită prin descoperirea factorilor ce îl aduc într-o stare norocoasă și posibilitatea de evitare a accidentelor ce determină suferința.
  • situația când e convins de imposibilitatea de a ajunge, prin eforturi proprii, la o situație norocoasă, acceptându-și soarta și așteptând pasiv ca printr-o întâmplare (jocuri de noroc) să-și găsească norocul. (Wikipedia)

Să fi bun și să reușești chiar de la începutul unei noi activități înseamnă că ești norocos.  Este bine să fi norocos, este bine să-ți iasă lucrurile chiar de la început, dar norocul nu este o strategie.

Să devii bun în ceea ce faci pe termen mediu și lung,  este rezultatul efortului, tenacității și a  unei practici inteligente. Acest lucru este adevărat nu numai la nivel individual, căci nici copilul nu merge din prima lună, nici nu poți susține concerte după trei luni de exercițiu la vioara, ci și la nivel de organizații și al proiectelor.

Cei care sunt buni pe termen mediu și lung, de regulă au parte de multe eșecuri, mai ales la început.  Dacă ai eșecuri la început, acest lucru este  un semn bun, poate fi semnul unor mari realizări, deoarece  vei învăța foarte bine să fi performant, greșelile și eșecurile începutului te obligă la asta. Cei care au dificultăți la început, plătesc rapid prețul succesului pe termen lung.

Fiecare respingere,  fiecare  eșec,  fiecare  NU este un cadou . Este o șansă să înveți rapid și să fi mai bun data viitoare.  Este o oportunitate să înveți să te echilibrezi și să nu renunți. E bine să nu ratezi asta. Văd foarte des persoane care, după puțin timp de la începerea unei activități noi, renunță, având impresia că nu vor reuși.   Nu au forța,  răbdarea și perseverența să treacă de prima fază dominată de învățare, de eșecuri și  adaptări și renunță. Dar ei nu realizează că în următoarea activitate, indiferent care ar fi ea  o iau tot de la capăt, adică dificultățile începutului sunt reluate, și așa mai departe.

Uneori, a avea noroc la început  înseamnă să ratezi să înveți tenacitatea și reziliența  și îți vor lipsi instrumentele, sculele, tehnicile  care te-ar fi făcut foarte bun și de succes.  Drumul către succes este mult mai mult decât începutul.

Norocul nu este o strategie, educația este.

Mult succes și să auzim numai de bine

Dacă ți-a plăcut articolul as aprecia mult dacă l-ai distribui 🙂

Sharing is caring!

Mergeți și pe  https://bww.ro/armeanu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.