Gandeste dar si actioneaza

Cred că înțelegerea filozofiei unui domeniu este la fel de importantă ca și înțelegerea practicii. Sunt mulți oameni care vor să facă, să acționeze, în loc ca mai întâi să gândească și să înțeleagă, dar sunt și oameni care vor să gândească și să înțeleagă, nu să facă, rămânând doar la faza de contemplație. Aș spune că cel mai favorabil este să faci parte din ambele categorii, să îți placă ideile noi, să îți placă să înveți și să descoperi dar și să îți placa și să le aplici în practică, să vezi și rezultatele concrete.

Unul din principiile eficientei este „Învață, învață pe alții, învață pe alții să învețe pe alții”. Asta va asigura nu numai învățarea, ci și multiplicarea învățării. Dacă aplici acest principiu și acțiunii, mai ales prin exemplul personal, asta v-a duce la multiplicarea activității și a rezultatelor.

Dacă vreți să aflați mai multe despre ceva, învățați-i pe alții mai întâi. Și o ploaie de idei noi și de recompense vă vor cuprinde. Sunt momente când am oferit și n-am primit nimic înapoi sau n-am primit ceea ce doream. Privind însă mai atent și făcând o introspecție sufletească, am constatat că în acele momente ofeream pentru a mi se oferi, pentru recompensă, în loc de a da doar de frumusețea și importanța socială și individuală a actului de a da.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să fiți generoși cu ceea ce știți sau aveți și aceste puteri vor fi generoase cu voi mai devreme sau mai târziu.

https://youtu.be/9dXXV4jsBho

Mă găsiți și pe

https://bww.ro/armeanu/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.