Cunoasterea este noua moneda forte

Cunoașterea este noua monedă forte.

Similar cu banii, cunoștințele deseori servesc ca un mijloc de schimb și bancă de valori. Dar, spre deosebire de bani, atunci când  înveți și aplici cunoștințele pe care le ai, nu le pierzi. De fapt, chiar din contră, acumulezi noi cunoștințe. Cu cât  înveți și aplici mai multe dintre cunoștințele tale, cu atât mai mult:

  • Ti le amintești mai ușor
  • Le înțelegi mai bine
  • Faci mai multe conexiuni cu alte idei și cunoștințe

Cu alte cuvinte, valoarea  cunoștințelor se multiplică mai repede decât banii. Acestea te ajută să-ti îndeplinești obiectivele mai repede. Aceasta face creierul tău sa funcționeze mai bine. Se extinde vocabularul, făcându-te un comunicator mai eficient. Te ajută să fi mai creativ.  Te conectează la intuiții puternice, de care habar nu aveai că există. Cunoștințele chiar pot fi convertite în multe lucruri pe care banii nu le pot cumpăra, cum ar fi relații autentice, o viață împlinită, o existenta plina de semnificații.

Deoarece cunoașterea este atât de valoroasă, acesta este motivul pentru care unii dintre cei mai ocupați oameni din lume investesc cea mai prețioasă resursă – timpul – în învățare.

La cele mai înalte niveluri, învățarea nu este ceva ce faci pentru a te pregăti pentru muncă. Învățarea este cea mai importantă muncă . Învățarea este competența de baza pe care o construiești în viață. Este unul dintre acele lucruri  pe care nu le poți delega. Și este unul dintre pilonii fundamentali pentru performanța pe termen lung și pentru succes.

Cei care muncesc într-adevăr din greu de-a lungul carierei lor, dar nu iau din timpul lor pentru a învăța în mod constant, vor intra în noul grup de risc. Riscă să rămână blocați pe treapta inferioară de concurență, și au nivel de risc foarte mare să-și piardă locurile lor de muncă, indiferent de cât ar munci și s-ar strădui.

Cei din la partea de jos a scării economice sunt storși mai mult și recompensați mai puțin, în timp ce cei din partea de sus au mai multe oportunități și sunt plătiți mai mult decât oricând înainte.

Ironia este că problema nu este o lipsă de locuri de muncă bine plătite, ci mai degrabă, este o lipsă de oameni cu abilitățile și cunoștințele corespunzătoare pentru a ocupa aceste locuri de muncă.

https://bww.ro/BWW/2019/09/14/proiect-community-marketing/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.