Cauza si efect

Ca ființe umane, suntem măreți și unici prin natura noastră. Avem abilitatea de a depăși obstacolele, de a avea realizări semnificative, de a ne cinsti cele mai importante valori personale, de a găsi fericirea și a contribui la binele celorlalți prin darurile noastre speciale, unice.

Ne putem asuma responsabilitatea de a ne făuri un drum în viață la parametri optimi. Din păcate, trecând prin evenimentele și schimbările aduse de viață, deseori pierdem din vedere toate acestea. De la naștere, pe tot parcursul vieții, întâlnim nenumărate experiențe care pot fie să ne sporească stima față de noi înșine, să ne ridice standardele, să ne crească puterea, fie să le erodeze. Procesul de diminuare a parametrilor fundamentali începe de la o simplă observație că n-am fost la înălțime într-o anumită împrejurare.

Începem să ne judecăm și ajungem la concluzia că nu suntem potriviți pentru ceva ce vrem să facem, că este cazul să ne scădem standardele, că nu suntem atât de buni sau puternici cât am crezut. De aici încolo, dacă nu ne mobilizăm,  nu medităm la ce este de făcut, nu ne păstrăm standardele la nivel înalt, eșecurile vor fi urmări firești.

Un gând despre „Cauza si efect”

  1. In functie de cum ne raportam la experientele noastre trecute si prezente putem fie sa cobaram standardele fie sa le crestem .
    Pentru a ne creste standardele suntem nevoiti sa decidem si sa nu lasam nici-o experienta negativa sa-si puna amprenta pe standardele noastre fara de care nu am fi impliniti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.