Stresul


Stresul este în mod evident un vinovat ascuns major din spatele multelor boli, al morții și maladiilor. Cum putem să ne reducem nivelul de stres?

Evident, nu există o formulă general valabila, un panaceu universal; toți oamenii își au tehnicile favorite. Putem vorbi de muzică, meditație, yoga, tehnici de respirație, relaxare, și toate acestea sunt foarte importante. Lucrul cel mai important de înțeles este că oamenii devin stresați atunci când nevoile lor sunt amenințate, și noi toți, ca ființe umane, avem nevoi fundamentale ca supraviețuirea, siguranța, iubirea, apartenența, respectul de sine și spiritualitatea.  Atunci când nevoile sunt amenințate, și ele sunt cu siguranță amenințate prin evenimentele care au loc, atunci primul lucru este că oamenii se simt separați de fluxul vieții. Ei se simt izolați, se simt separați, și aceasta produce multă frică, iar dacă este neașteptată, frica duce la șoc, amorțeală și negare, pentru că nu vrei să crezi ce s-a întâmplat. Urmează o fază de vulnerabilitate și neajutorare. Aceasta e o ocazie de a întinde o mână, de a da ajutor și de a căuta ajutor și de a fi cu adevărat aproape de alți oameni, pentru că această etapă de vulnerabilitate și neajutorare, dacă nu este tratată adecvat prin a căuta și a cere ajutor, atunci duce la atacuri de panică sau anxietate acută. Curând, aceasta încearcă să se descarce prin mânie și ostilitate, pentru că mânia are două scopuri: Îți dă posibilitatea să te concentrezi pe ceva exterior, în loc să te confrunți cu ce se petrece în interior, și îți oferă, de asemenea, un sens al controlului; există ceva de făcut. Curând, mânia și ostilitatea devin justificări pentru mai multă mânie și ostilitate, și, prin justificarea mâniei și ostilității, ai violență, intoleranță și, în ultimă instanță, duc la o stare de anxietate cronică, unde fiecare stimul minor din mediu provoacă anxietate și, până la urmă, o golire de energie, depresie și vinovăție, iar aceasta perpetuează ciclul mâniei, ostilității, anxietății, depresiei și vinovăției. Aceasta este anatomia fricii, oricând nevoile noastre sunt amenințate.

Putem reduce nivelul de stres într-un mod foarte simplu. Pentru aceasta întrebați-vă: „De ce am nevoie acum în zona supraviețuirii, siguranței, iubirii, apartenenței, respectului de sine și spiritualității?” apoi căutați împlinirea acestor nevoi, și acesta este cel mai bun mod de a preveni ca trupul și sufletul Dumneavoastră  să intre în entropie.

10373758_786302714713725_8638353424433304954_n


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.