Digital Network Marketingul, un CONCEPT FARA FRONTIERE

La nivel conceptual, ideile Digital Network Marketing nu pot avea graniţe. Ele circulă liber in lume, beneficiind de forţa inventivă şi talentul creativ al tuturor membrilor breslei, fiecare proiect, fiecare retea în parte având amprenta inconfundabilă a liderului. Poate că ceea ce astăzi obişnuim să numim, cu un termen devenit generic, globalizare poate fi dovedit cu putere de exemplu în domeniul Digital Network Marketing, acolo unde marii lideri si creatori îşi pun ideile în valoare traversând oceane şi continente, ignorând religii şi orânduiri sociale, neglijând sisteme politice sau orgolii naţionale.

Marile culturi şi tradiţiile din Network Marketing sunt pe cale de a se contopi, de a fuziona în cel mai bun înţeles al cuvântului pentru a extrage esenţele cele mai rafinate pentru a se reconstrui in noul Digital Network Marketing. De la Londra la Los Angeles, de la Moscova la Beijing, de la Tokio la Melbourne, de la Berlin la Bucuresti, Digital Network Marketingul contemporan a devenit, probabil, unul dintre cei mai activi şi  mai importanti ambasadori al universalităţii, al nediscriminării, al frumuseţii imuabile, al bunastarii accesibile, al sistemelor colaborative. A nu se înţelege că toate acestea exclud concurenţa şi că liderii lumii sunt cumva înfrăţiţi într-o confrerie ideală, dincolo de interese şi asperităţi. Dimpotrivă, lupta pentru supremaţie este acerbă, iar performanţa economică esenţială, dar ele se desfăşoară în primul rând pe tărâmul conceptual şi al ideilor novatoare.

Societăţile libere şi lipsite de orice corset politic sau ideologic au fost cele dintâi care au acceptat şi au asimilat cu mare repeziciune noul curent. Digital Network Marketingul  s-a impus aproape de la sine ca model civilizator, cu beneficii vizibile în plan social şi spiritual, pe termen lung şi foarte lung.

Ca si in  toate domeniile de activitate, neştiinţa conduce, aproape inevitabil, către vulgaritate. Network Marketingul  este „la vedere”, iar impactul negativ al oricărui accent deplasat este imposibil de şters din conştiinţa publică. Această adevărată axiomă se poate vedea astăzi  acolo unde, sub imperiul unei justificate dorinţe de bunastare, au apărut afaceri si  retele avand mai mici sau mai mari dimensiuni, care nu prea au nimic de-a face cu tendinţele, valorile  şi conceptele Network Marketingului contemporan internaţionalizat. Cum a fost posibil, ne tot întrebăm, din ce în ce mai mulţi şi mai îngrijoraţi observatori ai fenomenului? Prima cauză identificată este lipsa unei unitati şi lipsa  competentelor în materie, abdicarea de la principiile si regulile de baza ale Network Marketingului. Cea de-a doua este puterea aproape discreţionară a constructorului de retele asupra proiectului sau. Din motive diverse, mai mult sau mai puţin justificabile, liderii cedeaza, abdicând uneori chiar de la unele principii elementare.

Altfel spus, oricine ai fi şi orice performanta ai avea, trebuie sa respecti cu stricteţe interesele generale ale comunităţii. Un principiu care, la noi, in unele afaceri si retele, fie lipseşte cu desăvârşire, fie nu este niciodată respectat.

Şcoala noasta de afaceri a căpătat o binemeritată recunoaştere prin rezultate remarcabile. Adaptarea modelelor la tradiţia si valorile autohtone, cu un stil bine conturat, a facut posibila afirmarea forţei noastre creative. Din păcate, o economie in criza perpetua şi  schimbarile mult prea dese si prost gandite de politici economice au intarziat un proces firesc de asimilare a culturii Network Marketingului ca solutie de crestere a bunastarii.

In sistemul nostru de Digital Network Marketing,  în aceasta perioada  de mari schimbari de modele economice, sociale si politice, in aceasta perioada de maximă forţă informationala si de comunicare cat si şi de liberalizare ideatică, am avut si avem  şansa de a ne înscrie sub o zonă de influenţă si crestere benefică prin respectarea valorilor universale, dar si prin adoptarea tehnologiilor de comunicare de ultima generatie.

Aristotelesarp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.