Atitudinea

Multi oameni  cred ca atitudinea este pur si simplu o stare de fapt, e ceva ce simti instinctual fata de o situatie sau o persoana, ceva independent de tine si care nu poate fi controlat la fel cum nu poti sa-ti opresti singur bataile inimii doar gandindu-te la asta.

Hai sa definim ce inseamna Atitudine. Definitia din Dex spune este:

ATITÚDINE, atitudini, s. f. 1. Ținută sau poziție a corpului. 2. Fel de a fi sau de a se comporta (reprezentând adesea o anumită concepție); comportare.   Expr. A lua atitudine = a-și manifesta poziția, a-și afirma (cu hotărâre) punctul de vedere. — Din it. attitudine, fr. attitude.

Atitudinea nu este altceva decat exprimarea unei conceptii pe care o ai fata de ceva sau fata de cineva. Atitudinea nu este altceva decat o EVALUARE pe care tu o faci unei situatii sau unei persoane. Atitudinea este exprimarea in exterior a modului in care tu GANDESTI in mintea ta despre o situatie sau persoana. Atitudinea este reflectarea valorilor si credintelor tale, dar si a experientei fiecaruia dintre noi.

De ce e important lucrul acesta?

Pentru ca in ABSOLUT toate deciziile pe care le luam, creierul nostru incearca sa se bazeze pe niste situatii din trecut. Inca din copilarie experientele prin care am trecut sau experientele pe care le-am observat au avut niste consecinte cu impact emotional care au creat niste tipare de gandire pe care creierul le ia ca reper atunci cand vine vorba sa ia o decizie noua. Suna complicat?  Ei bine, nu este.  Atitudinea poate fi educata si schimbata.

strategy-content

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.