Schimbarea

Toți suntem rezistenți la schimbare într-o măsură mai mare sau mai mică. Schimbarea nu ne place. Însă schimbarea este esențială pentru dezvoltarea noastră, ea este cheia secretă care ne deschide ușa către mai bine, către evoluția noastră pe toate planurile. Dacă mâine vrei să-ți fie mai bine, atunci azi e momentul să schimbi ceva. Nu există evoluție fără schimbare.

Frica noastră de schimbare, de a păși în sfera unor noi realități, este atât de profundă, încât ne agățăm cu disperare de lumea pe care o cunoaștem, de situațiile și oamenii pe care îi știm și sunt previzibile pentru noi. Adeseori confundăm familiaritatea cu siguranța, iar confortul perceput, alături de nevoia de control ne face să trăim în iluzia propriilor povești. Nu ne place să riscăm și atunci ne agățăm de ceea ce avem și ne opunem incertitudinii necunoscutului.

Schimbarea se produce oricum, ea e înscrisă în genele noastre. Schimbarea este peste tot in jurul nostru, in tot universul. Planetele și pozițiile lor sunt in continua schimbare, natura se schimba în funcție de anotimp, noi ne schimbăm în funcție de etapele vieții, etc. Lumea în care trăim este în acest moment într-o profundă schimbare de la epoca industrială la cea digitală. Suntem într-o continuă schimbare fie că ne dăm seama, fie că nu. Schimbarea, adaptabilitatea sunt atribute al vieții.

Practic nu putem sta pe loc atâta timp cat suntem în viată. Stagnarea înseamnă involuție, iar involuția duce la moarte. Oare nu e mai bine să fac schimbările conștient decât să le las la voia întâmplării și ele să se producă haotic? Daca tot are loc schimbarea și nu pot s-o evit, oare nu e mai bine să o fac eu însumi în sensul în care îl doresc – către mai bine, în direcția care să mă ducă spre atingerea succesului, prosperității și fericirii?

Hai s-o luam și altfel! Oare schimbarea nu înseamnă și reînnoire? Credeți ca e cineva care nu vrea să se înnoiască? Nu, cu toții ne dorim înnoirea deși suntem reticenți la cuvântul schimbare. Haideți atunci sa privim schimbarea ca pe o înnoire și cu siguranță ne va fi mult mai ușor, pentru că mintea noastră rațională și ego-ul nu se vor mai opune, lăsând cale libera lucrurilor noi să intre în viața noastră, iar cele vechi vor dispărea de la sine, se vor topi pur si simplu.

Este ca atunci când nu te înduri să renunți la perechea ta de pantofi preferată în care te simți comod, confortabil, chiar dacă realizezi că nu mai arata așa de bine, pe ici – pe colo au început poate să dea semne de uzură…  Nu, nu poți renunța la ei! OK, nu-i arunca, dar ce zici de niște pantofi noi?  Bineînțeles că vreau! Credeți că e cineva care să zică “Nu Vreau !?!” Iar odată luați pantofii cei noi, sigur îi vei purta atrăgând-te tocmai noutatea, iar daca cei din jur vor observa și vei mai fi și admirat, atunci chiar îi vei purta cu bucurie, chiar cu mândrie… iar pantofii cei vechi vor rămâne nepurtați acolo undeva într-un sertar, într-un dulap în care când va veni vremea să faci ordine vor fi primii de care vei vrea sa scapi.

imagesffff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.