Principii de succes

Să aruncăm o privire asupra cuvintelor „principii fundamentale”. Sunt acele principii de bază pe care se clădesc toate realizările. Principiile fundamentale formează începutul, baza şi realitatea din care decurg toate celelalte lucruri.

Este o contradicţie în termeni să vorbeşti despre noi principii fundamentale. E ca şi cum cineva ar pretinde ca a confecţionat antichităţi noi.

Principiile fundamentale sunt vechi de când lumea. Au fost aceleaşi din timpurile biblice şi vor continua să rămână la fel până la sfârşitul lumii. Să folosim cuvintele „principii fundamentale” şi să le aplicăm la conceptul de succes.

Dacă sunteţi în căutarea succesului fundamental, genul de succes care durează, acesta este construit pe o fundaţie solida, atunci va trebui să evitaţi răspunsurile exotice. In ciuda zvonurilor care afirmă contrariul, succesul este un proces simplu. Nu pică din cer. Nu este nici magic, nici misterios,

SUCCESUL NU ESTE ALTCEVA DECÂT CONSECINŢA NATURALĂ A APLICĂRII ÎN MOD CONSECVENT A PRINCIPIILOR FUNDAMENTALE ALE SUCCESULUI ÎN VIAŢĂ.

Acelaşi lucru este adevărat şi în cazul fericirii şi bogăţiei. Şi ele nu sunt altceva decât consecinţa naturală a aplicării în mod consecvent a principiilor fundamentale ale fericirii şi bogăţiei în viaţă. Cheia este să rămâi fidel principiilor fundamentale.

Cu cât mai mult îl doriţi ceva şi cu cât faceţi din el un scop, cu atât mai mult îl veţi rata. Căci succesul, asemenea fericirii, nu poate fi urmărit; el trebuie să urmeze, şi chiar numai aşa se şi întâmplă, ca un efect secundar, din acea dedicare a omului faţă de o cauză mai mare decât el însuşi, sau ca un produs secundar al dăruirii de sine către o alte persoane si comunitati.

Succesul trebuie să vină de la sine trebuie să îl laşi să se producă tocmai nepurtându-i de grijă, dar facad tot ce este necesar. Trebuie să ascultaţi ce anume vă porunceşte conştiinţa să faceţi şi să duceţi la bun sfârşit lucrul acela, pe cât de bine vă stă în putinţă. Atunci veţi apuca ziua când veţi vedea că, pe termen lung – repet: pe termen lung! -, succesul vă va urma tocmai pentru că aţi uitat să vă gândiţi la el.

A încerca o prezentare sistematică a subiectului este un lucru foarte dificil, căci psihologia necesită o anumită detaşare ştiinţifică. Dar poate fi într-atât de detaşat omul care face observaţiile? O astfel de detaşare o poate avea doar cineva dinafară, însă respectivul ar fi mult prea îndepărtat pentru a face afirmaţii de certă valoare. Doar omul dinăuntru ştie cum stau lucrurile. Judecăţile lui s-ar putea să nu fie obiective, evaluările lui ar putea fi exagerate.  Este inevitabil.

feng-shui-aspiratii_de_viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.