ATITÚDINE, atitudini, s. f. 2. Fel de a fi sau de a se comporta (reprezentând adesea o anumită concepție); comportare.
Cu alte cuvinte, atitudine nu este ceea ce credem noi despre noi ci ceea ce primesc cei din jurul nostru sub formă de fapte sau vorbe ale noastre. Atitudinea noastră nu este o părere despre sine ci este un comportament pe care-l dăm celorlați.
Într-o altă accepține atitudinea este poziția (favorabilă sau nefavorabilă) adoptată de cineva față de o persoană sau față de un lucru, un eveniment, proces, fenomen sau act politic, etc.
Atitudinea are două ipostaze: favorabilă (pozitiv, optimism) sau nefavorabilă (negativ, pesimism). Interesant este că față de absolut orice (ființe, lucruri, eveniment, etc.), în fiecare clipă, fiecare om își manifestă o anumită atitudine, care poate fi pozitivă sau negativă.
Cu alte cuvinte, o altă trăsătură distinctă a atitudinii – față de aceeași ființă, același lucru, aceeași acțiune, etc. unii oameni manifestă o atitudine pozitivă iar alții, o atitudine negativă.
Atitudinea e o alegere personală și acesta este unul din cele mai minunate lucruri pe care le avem la dispoziție. Este incredibil de reconfortant să ști că atitudinea ta nu depinde de nimeni și nimic altceva în afară de alegerea ta.
E drept, unele temperamente au predispoziție spre optimism, altele spre pesimism. Dar, din nou, alegerea personală este cea care îți decide atitudinea!
Dincolo de predispozițiile naturale nimeni nu poate crede că având la un moment dat o anumită atitudine (pozitivă sau negativă) aceasta îi este destinată și pentru restul vieții. Dar, din nou, alegerea personală este cea care îți decide atitudinea!
Dar ce părere ai, oare ce atitudine ai nevoie pentru a contracara comportamentele care nu te favorizează ale celor care te înconjoară?
Oare ce alegi pentru atitudinea personală pentru a-ți modela caracterul ca să te susțină în drumul tău până la succes, pozitv sau negativ?
Toții oamenii vor să aibă succes, vor să fie împliniți, realizați, fericiți.
Statisticile, în schimb, arată, oriunde pe planeta Pământ, că procentul celor care și au succesul (și nu mă refer doar la cel finaciar, este doar unul dintre cele șase planuri!) este incredibil de mic.
Răspunsul la diferențele dintre realizările din viață ale oamenilor stă în mecanismul acțiunii umane, în ce ne determină să facem acțiunile necesare succesului. Răspunsul stă în obișnuințele noastre care, de fapt, sunt în relație directă cu caracterul fiecăruia, parte din personalitate.
Succesul este in directa concordonta cu nivelul de optimism la care ajungi. Iti poti afirma personalitatea la adevarata valoare. Ai energie si lucrezi cu entuziasm pentru a-ti realiza planurile. Limitele se transforma in oportunitati, iar dificultatile in sanse de afirmare.
Ce inseamna de fapt optimismul? Strategia mentala prin care PERCEPTIA POZITIVA este favorizata, iar cele mai bune RESURSE INTERIOARE sunt in permanenta aflate la dispozitie. Intreg POTENTIALUL PERSONAL sustine aceasta alegere mentala, iar valorile si convingerile tale sunt aliniate in cel mai eficient mod. Sistemul minte-corp-spirit functioneaza pur si simplu mai bine.
O persoană fericită nu este aceea aflată într-o anumită situaţie, ci mai degrabă cea care are o anumită atitudine.
Succesul tău în viaţă începe şi se termină cu atitudinea pe care o ai.
Succesul este o stare mentală. Dacă îţi doreşti să ai succes, trebuie să începi să te gândeşti la tine însuţi ca la o persoană de succes.
Cheia succesului sau a insuccesului se află la TINE şi depinde numai de atitudinea TA.
Oamenii îşi pot schimba viaţa modificându-şi atitudinile mentale. Între oameni există diferenţe mici, dar acestea produc o diferenţă mare. Mica diferenţă este atitudinea. Marea diferenţă este dacă e pozitivă sau negativă.
Atitudinea noastră este paşaportul pentru un mâine mai bun.
Gândind, vorbind şi acţionând cu entuziasm vei atrage rezultate pozitive. Este adevărat că gândul precede acţiunea. Chiar dacă gândesti şi vorbesti pozitiv, nu îţi vei îndeplini visele până când nu vei acţiona.
Nu uita! Prietenii îţi vor extinde viziunea… sau îţi vor omorî visele. Evaluează-ţi prieteniile. Oare lucrurile din jurul tău te ajută să ai succes sau te trag înapoi?