Starile negative

Aveti stari negative?  Opriti-va pentru a da o alta orientare gindurilor si actiunilor voastre.

Sunteti in curs de a face un lucru si  constatati ca l-ati inceput intr-o stare de agitatie sau nervozitate ?!…  De indata ce observati, opriti-va imediat.  Daca nu va opriti deindata, veti continua in aceasta agitatie fara sa va mai puteti opri.  Intrerupeti activitatea, apoi reincepeti in alt ritm. Noua stare se va perpetua la rindul sau.

De ce o persoana furioasa arunca sau loveste  obiecte, de ce trinteste usile, loveste mobilele?  Pentru ca ar vrea sa se debaraseze de aceasta forta negativa pe care nu stie cum sa o stapineasca.  Dar cu cit se agita, cu atit se agita mai tare. Trebuie  sa faca contrariul, sa se opreasca din miscare un moment, sa-si ordoneze si linisteasca gandurile si starea si abia apoi sa-si continue lucrul.

Sa presupunem ca aceasta perturbare se manifesta prin voi atunci cind mergeti pe strada. Nu va veti putea debarasa continuind sa mergeti. Opriti-va.  Ca sa nu fiti observati de trecatori, opriti-va in fata unei vitrine cu aerul ca priviti ceva… si acolo, fortati-va sa va rezolvati problema care este sursa agitatiei voastre. Din momentul in care ati intrerupt miscarea puteti da o alta orientare gindului vostru.

In timp ce va simtiti prost dispus, trist, nelinistit,  incercati sa meditati pentru a risipi acel nor in loc sa-l alimentati cu reflectiile voastre negative. Daca veti reusi veti constata ca soarele, Dumnezeu , este mereu acolo, ca era numai ascuns de proprii vostri nori…

Si daca faceti asta la scara mica , de ce n-ati face-o si la scara mare? Odata ce sunteti capabili sa va risipiti norii vostri, veti putea incerca sa dispersati norii colectivi care apasa asupra celor din jurul tau. In timp ce ati plantat un bob de griu si ati constatat ce frumoase spice v-a dat, veti putea insaminta un cimp intreg cu mii de boabe asemanatoare, pentru ca nu va indoiti ca si celelalte boabe plantate vor da asemenea spice . Acelasi lucru este si pentru munca interioara. Cind ati reusit pentru voi, fiti sigur ca gratie muncii voastre, puteti ajuta intreaga omenire.

gerontas-efraim-tapeinosi-600x380

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.