Deprinderile

Persoanele care doresc să ajungă în lumea de excelenta a unei activitati trebuie să ia în considerare puterea obişnuinţei şi trebuie să înţeleagă faptul că practica este cea care ceează deprinderi. Trebuie să acţioneze rapid şi să distrugă acele obiceiuri care îi pot distruge la rândul lor şi să se grăbească să adopte acele practici ce se vor transforma în obişnuinţe care îi vor ajuta să obţină succesul dorit.

 Există trei mari provocări cu care se confruntă oamenii în ziua de astăzi:   lipsa timpului, presiunile financiare şi lupta permanentă pentru a menţine un echilibru sănătos între munca şi familie.

 Viaţa pe care o trăim este determinată de alegerile pe care le facem şi modul în care răspundem fiecărei situaţii.

 Dacă aveţi obiceiul de a face frecvent alegeri proaste, bazate pe emotii, dezastrul este iminent.

 Tot ceea ce am facut si facem va influenţa felul  în care vom trăi: in succes si prosperitate sau nu. Totuşi uşa oportunităţilor rămâne întotdeanua deschisă.

 Deprinderile joacă un rol important în determinarea  viitorului.

 Este bine să ne revizuim toate deprinderile şi să le implementăm pe cele care ne aduc cele mai mari recompense.

 Oamenii de succes au deprinderi de succes

 Deprinderile din prezent ne stabilesc viitorul.

 Deprinderea este ceva ce facem foarte des, încât devine automatism. Cu alte cuvinte, este un comportament care se repetă. Dacă persistăm în dezvoltarea unui obicei nou, acesta se transformă într-un reflex.

 Cu toţi suntem produse ale obişnuinţei.

 Un viitor financiar mai bun depinde numai şi numai de angajamentul luat de noi.

 Dacă vrem să ne distanţăm de marea masă şi să ne bucurăm de un stil de viaţă unic, trebuie să înţelegem următoarea afirmaţie: Obişnuinţele sunt cele care ne vor hotărî viitorul.

 Este nevoie de atenţie focalizată, disciplină personală şi multă energie pentru ca lucrurile să se mişte in directia dorita.

 Ca să fii bogat cu adevărat nu înseamnă să ai doar libertate financiară, ci şi relaţii armonioase, o sănătate bună şi un echilibru solid între carieră şi familie.

Iata care sunt  deprinderile  eficacitătii  asa cum le prezinta Stephen R. Covey

Fii proactiv® …identifică oportunitătile cu determinare si iau initiativa pentru a le fructifica; nu asteaptă ca lucrurile să se schimbe si nu pozează în “victime”. Au un puternic simt al autonomiei.
Începe cu gândul la final® …sunt conduse de o misiune, viziune si strategie puternice, alături de un set de valori si competente esentiale. Sunt orientate puternic către rezultate.
Pune prioritatile pe primul loc® …sunt persoane concentrate pe obiective ambitioase, clare, articulate si măsurabile, critice pentru realizarea misiunii. Factorul lor de succes este disciplina de a-si urmări prioritătile, timpul este drămuit, nu risipit.
Gândeste câstig-câstig® …sunt parteneri de încredere pentru furnizori si clienti, caută beneficii mutuale împreună cu acestia, stabilind astfel relatii pe termen lung.
Încearcă mai întâi să întelegi si apoi sa fii înteles® …înteleg factorii de influentă ai organizatiei – piata, clientii, angajatii – si dovedesc orientare către clienti, oferind servicii de calitate.
Actionează în sinergie® …pretuiesc diversitatea si colaborarea creativă. În aliante si parteneriete caută în mod constant solutii inovatoare si a “treia cale”.
Ascute ferăstraul® …sunt preocupati de îmbunătătirea fiecarui proces cheie si a fiecărei relatii importante. Pun mare pret pe învătarea în organizatie. Trăiesc o viată echilibrată si se reînnoiesc în mod constant.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.