Puterea gandurilor

Oamenii fabrica fara oprire ganduri si sentimente bune sau rele, fara sa constientizeze  ca acestea sunt mici creaturi pe care le aduc pe lume si care pentru a exista, se hranesc din insasi substanta creatorului lor. Daca ele sunt rele, ele il epuizeaza, daca sunt bune, ii aduc daruri.

Daca aveti copii recalcitranti, violenti, nedisciplinati, care fac vacarm si stricaciuni in tot cartierul, trecatorii, vecinii si chiar politia va cauta sa vi se planga, deoarece tatal sau mama este responsabil de greselile, de stricaciunile facute de copii, tot el este obligat sa despagubeasca, sa plateasca oalele sparte. Ei bine, acelasi lucru se reproduce in forul nostru interior care este plin de propriile noastre creatii, copiii nostri care fac prostii peste tot, fiindca au fost creati prin mijloace sau intentii malefice, tenebroase, si produc perturbari pe care va trebui sa le reparam.

Uneori ne intrebam:  Pentru ce sunt hartuit, tulburat, nefericit?  Dar sunt tocmai proprii tai copii care te chinuiesc. Tu i-ai creat, prin ura ta, furia ta, dorintele tale de razbunare, pentru ca tu esti un creator veritabil, … si nu numai in planul fizic, ci in toate planurile.

Adevarata morala se gaseste in aceasta constiinta a faptului ca suntem responsabili de tot ce facem, nu numai in planul fizic,  dar si in planul mental… Adevarata morala nu este in a ne conforma exterior unor reguli ci a ne obisnui si interior sa cream fara incetare ganduri si sentimente utile, benefice, luminoase, sa trimitem ziua si noaptea din inima si din sufletul nostru aceste mici entitati invizibile dar foarte reale, care actioneaza formidabil asupra tuturor creaturilor.

Ganditor-Hamangia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.