De la cultura lui Eu la cultura lui Noi


Ne deplasăm de la consumatori pasivi spre creatori, spre colaboratori cu multiple posibilități. Se întâmplă că Internetul elimină persoana intermediară, așa că oricine poate să-și câștige existența vânzând direct.

Forța omniprezentă a acestei revoluții “persoană la persoană” înseamnă că distribuirea se întâmplă la rate și viteze fenomenale. Este uimitor când te gândești că, în timpul în care citești aceasta postare, 25 de ore de video vor fi încărcate pe YouTube, peste un milion de postări se fac pe Facebook….

Ceea ce găsesc  fascinant în aceste exemple este modul în care apelează la instinctele noastre primare. Adică,  suntem oameni și ne-am născut și am fost crescuți să împărțim și să colaborăm. Și facem asta de mii de ani, atunci când am vânat în grupuri, sau am cultivat pământul în cooperative, înainte să fi venit acest mare sistem numit hiperconsum, societate de consum, producție de masa și înainte să ne fi construit garduri și să fi creat micile noastre moșii.

Dar lucrurile se schimbă, și unul din motive e generația actuala care deja trăiește în era digitală. Fiecare dintre noi distribuim — fișiere, jocuri video, cunoaștere, etc. este deja o a doua natură pentru noi. Iar noi, cei din generația mileniului trei, suntem ca soldații, mutându-ne de la o cultură a EU-lui, la cultura NOI-ului.

Ne mutam de la nefastul orgolios, egoist și lacom,   EU, EU și numai EU, la generosul, simpatic și empatic, dar și eficientul și creatorul NOI.

https://bww.ro/BWW/2019/09/14/proiect-community-marketing/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.