Misiune, valori, pasiune


Treptele principale spre succes sunt: misiunea, valorile, pasiunea.

“Succesul este utilizarea la maximum a capacităților pe care le posezi”, spune Zig Ziglar.

Cu siguranță cu toții dorim să obținem succesul, fie că este vorba despre succesul personal, succesul financiar, succesul în relații sau în oricare alt domeniu. Fiecare avem o menire! Multi prieteni, colegi și parteneri de afaceri mă întreabă în diverse forme același lucru: cum pot să am rapid succes în Internet Network Marketing sau în  alt domeniu?

In primul rând, identifică-ți misiunea

Afla care este scopul tău în viată. Răspunde la întrebarea: Ce îmi place să fac atât de mult încât aș plăti să fac asta?

Să visezi este chiar ușor de făcut. Să ai curajul și tăria să treci la acțiune. Să faci un plan pe care să-l urmezi cu perseverență.

Să ai curajul și tăria să te lupți pentru ele, să nu le abandonezi când totul în jurul tău pare să te abandoneze, este cu totul altceva. Si totuși, nu confunda asumarea de riscuri cu  reacția spontană în situații dificile. Gândește cu grijă schimbările de viață și provocările aflate pe parcurs. Ai încredere în puterile tale și moderația în dorințe, iată calea spre succes.

Crezi pana când visul tău devine adevărat!

Deseori pare chiar imposibil să crezi că vei putea să reușești. Deseori teama de eșec preia controlul și corupe toate planurile tale. De aceea, al doilea lucru de care ai nevoie pentru a-ți împlini visurile este sa crezi  IN TINE, în talentul și abilitățile tale. Mai precis, să știi, adânc în inima ta, că tot ceea ce faci te poate duce la rezultatele dorite.

Si dacă tu crezi în visul tău și ești dispus să faci tot ce este necesar pentru a-l vedea realitate, atunci vei avea succes. Nu va fi un drum ușor, dar recompensa de la capătul drumului va merita tot efortul tău.

Dacă ți se întâmplă să ajungi în punctul unde parcă nu mai găsești niciun strop de motivație și energie ca să te lupți pentru visul tău, nu ai decât o singură opțiune – continuă să crezi în tine, în inima ta și în visul tău.  Inevitabil vor fi zile rele, vor fi luni poate în care nimeni nu va sta alături de tine pentru visul tău. Dar oricât de greu ți se pare și iți este, trebuie să rămâi în picioare. Oricâte lovituri sub centură vei primi. Cea mai sigură cale de a rata, de a rata obiectivul,  de a nu avea succes este să abandonezi.

Gândește în stil mare

Cel mai important lucru este să ai o viziune pentru viitorul tău și pentru stilul de viată pe care ți-l dorești. Cea mai bună metodă de a prezice viitorul este să-l creezi. Iar pentru a-ți crea viitorul, trebuie să visezi. De obicei, reușim să ne îndeplinim mare parte din obiectivele pe care ni le stabilim, însă problema este ca acele obiective nu sunt atât de importante. Astfel că, atunci când le-am obținut, nu ne oferă o satisfacție ieșită din comun, asa cum ne-am fi așteptat. De aceea este important să gândești în stil mare. Titi oamenii de succes gândesc în stil mare și ar trebui să faci și tu la fel, dacă dorești să fii lângă cei care au obținut succesul în viata.

Exercițiu

In încheiere, aș dori să  recomand un exercițiu. Ia o foaie de hârtie și notează pe ea cel mai important obiectiv pe care îl dorești realizat în viitorul apropiat. Notează mai întâi pe scurt, o descriere a obiectivului în doar câteva cuvinte, apoi, dedesubt, scrie o descriere cât mai clară și detaliată a ceea ce dorești să îndeplinești.

Apoi citește descrierea pe care tocmai ai scris-o și începe să iți imaginezi cum ar arăta acel lucru pe care dorești sa-l realizezi. Seamănă imaginea care reiese când citești descrierea cu imaginea inițială a obiectivului pe care ai avut-o când ai notat obiectivul pe hârtie?

Scopul tău este acela de a scrie descrierea obiectivului cu atâta claritate și lux de amanunte, încât, atunci când întrebi o persoana străină la ce se gândește când citește acea descriere, ceea ce iți povestește ea să fie practic același lucru cu ceea ce ți-ai imaginat tu.

In momentul acela poți spune că, într-adevăr, ai setat un obiectiv clar.

scopul-vietii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.